Rīgas Valsts Tehnikums
Adrese:
Atlantijas ielā 15,
LV-1015
Rīga, LATVIA
Tālr.:
+371 7029282
Fakss:
+371 7029205
![]() |
![]() |
![]() |
A.Horoņeko G1-3m
Vēsture
A/s “Kaija” ir uzņēmums ar 115 gadu ilgu vēsturi. Sākotnēji tas
atradies Rоgā, Romānovu (tagadējā Lāčplēša) ielā.
![]() |
Uzņēmums strauji attīstas trīsdesmito gadu ekonomiskā uzplaukuma laikā,
ražojot ne tikai zivju, gaļas, augļu,
ogu un sēnu konservus, bet arī dažādus mājsaimniecībai nepiecieрamus
skārda piederumus.
Pēc 1. pasaules kara par fabrikas logo kļūst lidojoša kaija ar zivi
knābī. Valda uzskats, ka tieši tāpēc 1940. gadā uzņēmumam tiek dots vārds “Kaija”.
Pēc 2. pasaules kara “Kaija” četrdesmit gadu laikā
nepārtraukti palielina ražošanas jaudas, pievienojot vairākus zivju pārstrādes
uzņēmumus un nepārtraukti veicot ieguldоjumus ražošanas attīstībā. Līdz ar to
fabrikā tiek uzsākta jaunu konservu produkcijas veidu, kā arī kulinārijas
izstrādājumu un kūpinājumu ražošana. Turpina attīstīties arī konservu kārbu
izgatavošana, ar kurām uzņēmums jau tolaik apgādāja arī citus Latvijas
zivjrūpniecības uzņēmumus.
![]() |
1995. gadā pēc privatizācijas uzņēmums kļūst par publisku akciju
sabiedrību. Kopš 1997.gada maija “Kaijas” akcijas tiek kotētas
Rоgas Fondu biržas oficiālajā sarakstā.
A/S “Kaija” vidējais pastāvīgais
strādījošo skaits - 720 cilvēki, no kuriem:
55% - sievietes
![]() |
45% - vīrieši
Kvalitāte
A/S “Kaija” garantē stabilu un augstu
kvalitāti, kas balstоta uz pieredzi un jaunradi. Produkcija tiek izgatavota pēc
uzņēmuma speciālistu radоtām receptēm, arvien uzlabojot izstrādājumu kvalitāti
un izmantojot iepriekšējo paaudžu laikā uzkrātās atziтas. Uzņēmumā strādā
darbinieki ar lielu darba stāžu , pieredzi un kompetenci.
![]() |
A/s “KAIJA”
ražošana sastāv no 3 pamatražotnēm:
Ø konservu ceha
Ø zivju
gastronomijas kompleksa
Ø skārda
ceha
Konservu
cehā tiek ražota sterilizētu zivju konservu produkcija, tās ražošanai
izmantotas 3 līnijas.
Zivju
gastronomijas kompleksā tiek ražoti zivju preservi un konservi, kuru ražošanā
izmanto 3 līnijas, zivju kulinārija, kā arī auksti un karsti kūpinātas zivis,
kuru ražošanā izmanto kūpināšanas krāsnis.
Skārda cehs sastāv no 4 iecirktiem:
Ø litogrāfijas
iecirknis
Ø vāku
izgatavošanas iecirknis
Ø kārbu
izgatavošanas iecirknis
Ø metāla
griešanas iecirknis
A/S “Kaija”
darbоbas virzieni ir zivju pārstrāde, zivju produkcijas realizācija, konservu
taras ražošana, metāla lokšтu litogrāfēšana, kā arī cita veida saimnieciskā
darbība.
|
Piedāvājums
Uzņēmums pircējiem piedāvā dažādus zivju
konservus (zivis eļļā, savā sulā, tomātu mērcē; zivju pastētes), kulinārijas
izstrādājumus (zivju filejas un gabaliti dažādos sālоjumos, marinādēs un
mērcēs, želejā, eļļā u.c.), auksti un karsti kūpinātas zivis, kā arī dažādus
jūraskāpostu salātus , majonēzes un citus produktus.
A/S “Kaija” ir uz pircēja vajadzībām orientēts uzņēmums. Latvijā,
Baltijas valstоs un Sankt-Pēterburgā “Kaija” savu produkciju pārdod gan
vairumtirgotājiem, gan mazumtirgotājiem, piedāvājot izdevоgu atlaižu sistēmu.
Pārējos reмionos uzņēmums savu produkciju piedāvā vairumtirgotājiem. Pēc
klienta pieprasījuma firma nodrošina produkcijas piegādi Latvijas teritorijā.
A/S “Kaija” regulāri
piedalās pārtikas produktu starptautiskajās izstādēs un gadatirgos. Tiek
rīkota izbraukuma tirdzniecība un produktu degustācija dažādos Latvijas
veikalos, kur kompetenti darbinieki iepazоstina patērētājus ar esošajiem
produktiem un jaunumiem.
Latvijā uzņēmuma produkciju var
iegādāties lielākajos veikalos un veikalu tоklos “Rimi”, “Interpegro”, kā arī
visu Latvijas rajonu veikalos.
“Kaijas” principi, strādājot ar klientiem, ir :
|
Ø ātra
apkalpošana
Ø plašs
sortiments dažādām gaumēm
Ø elastоgi
piegādes un apmaksas noteikumi
Ø kvalitātes
garantijas
Ø uz
tirgus prasībām orientēta produktu ražošanas un pārdošanas
pilnveidošana
![]() |
A/S “Kaija” nākotne ir uz patērētāju orientēta, Eiropas savienības
standartiem atbilstošas tehnoloģijas ieviešana un produktu attīstība.
A/S “Kaija” vispārējais mērķis ir nodrošināt uzņēmuma stabilu
ilgtermita izaugsmi. Рim mērķim ir pakārtotas uzņēmuma komerciālās, ražošanas,
tehniskās, finansu un sociālās attīstības politikas, stratēģijas, programmas un
operatīvā darbība. Ārējie faktori liecina par zivju produkcijas ražojošo
uzņēmumu attīstības iespējām. Tuvākajā perspektīvā tiks turpināts darbs
“Kaijas” pozоciju nostiprināšanai kā vietējā, tā arī eksporta tirgos. Tam
pamatā ir plānotie pasākumi jaunu produktu izstrādē, ražošanas tehnoloģijas
pilnveidošanā un produkcijas kvalitātes nodrošināšanas sistēmas attīstībā.
Uzņēmuma tehniskās attīstības politika paredz ekonomiski pamatotus ieguldоjumus
ražošanas jaudu uzturēšanai un palielināšanai tuvākajos gados, un pilnīgu
atsevišķu ražotu rekonstrukciju, tām sasniedzot maksimālo tehniski iespējamo un
ekonomiski
![]() |
![]() |
||
lietderīgo kalpošanas laiku.
Pasniedz kā auksto uzkodu
vai kā salātus, pievienojot klāt dažādus svaigus dārzeņus, olu un citus
produktus.
Vadošs Baltijas zivju pārstrādes uzņēmums !
![]() |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru