Indrāni


Aizkraukles 2. vidusskolas

10.b klases skolēna
Harija Galino
referāts literatūrā
par Rūdolfa Blaumaņa lugu













Indrāni
































Šī drāma pieskaitāma pie izcilākajiem darbiem ne tikai Blaumaņa daiļradē, bet arī visā latviešu literatūrā. “Indrānu” idejiski tematisko saturu veido divu paaudžu konflikts, ko izraisa kapitālisma nostiprināšanās laiku dzīvē.
Visa lugas darbība noris Indrānu mājās. Vecie saimnieki – tēvs un māte – nespēj vairs mājas valdīt un atdod tās dēlam Edvartam, kas kopā ar sievu Ievu nekavējoties pāriet uz jauno saimniekošanas veidu. Indrānos sākas citi laiki – pārmērīgs darbs, skops uzturs, skarba valoda, vispār necienīga izturēšanās ne vien pret strādniekiem, bet arī pret vecajiem Indrāniem. Tēvs protestē, bet velti, jo vara tagad jaunajiem saimniekiem un ar labu tie pārliecināmi nav. Īpaši ass konflikts izceļas, kad Edvarts, lai dabūtu naudu un racionalizētu saimniecību, lika nocirst tēva audzētos un iemīļotos ošus – mājas lepnumu. Rakstnieks uzsver, ka visās sadursmēs uzvar jaunās varas pārstāvji. Vecie Indrāni tiek aizdzīti uz pirtiņu, kur galvenais Edvarta pretcīnītājs – tēvs – nabadzībā un sirdssāpēs mirst.
Vecais Indrāns ir spilgtākais vecā saimnieka tēls, kaut arī zināmā mērā idealizēts. Stipri akcentējot nelielo tuvību, kāda vecajās attieksmēs vēl ir saimniekam ar kalpu, pazudusi tā pareizā īstenības atspoguļojumam nepieciešamā patiesība, ka arī vecais saimnieks ir ekspluatators. Šo jautājumu noskaidrot gan nebija “Indrānu” tiešais uzdevums, taču, nepieskaroties tam nemaz, veco attieksmju raksturojumā paliek robs, zināma vienpusība un idealizācija. Šis idealizētais uzskats licis rakstniekam lugas nobeigumā veco Indrānu ciešanas pēc zaudētās cīņas izcelt tik stipri, ka modina līdzjūtību. Šīs jūtas gan veltītas tiem nevis kā vecās saimniecības pārstāvjiem, bet kā cietsirdīga dēla atstumtiem vecākiem, kā cietējiem, jauno laiku morāles upuriem.
Blaumanis parādījis arī vecā saimnieka pašapziņu, stūrgalvību un lepnumu, kura dēļ tēvs iespītējas un negrib ievērot reālos apstākļus, kādos jādzīvo. Šī pārliecīgā pašapziņa, nelokāmā turēšanās pie reiz pieņemtajiem principiem neļauj viņam saprast, ka vecās saimniekošanas metodes vairs neder, ka jaunajos laikos nepieciešama nauda, bez kuras saimniecībai jāiet bojā. Tēvs iedomājas, ka tāpat kā agrāk, kad viņš sauso gadu bija pārdzīvojis un nebija izputējis, varēs dzīvot arī turpmāk, domājot par sētas košumu ne mazāk kā par tīrumu ienesīgumu. Tas liedz tēvam saprast Edvarta centienus saimniecību racionalizēt, noved abus pie nesamierināma konflikta.
Edvarts ir tipisks jaunais saimnieks. No vienas puses viņu raksturo prasme un stipra griba racionalizēt saimniecību, kāpināt ražošanu. Viņš pamatoti var teikt: ”Ja man neviens liegdams un kliegdams nestāsies ceļā, tad tu Indrānus pēc desmit gadiem nepazīsi. Tagad te strādā pieci cilvēki, tad te pelnīs maizi divdesmit. Uz paugura, kur tas sīkstais māls, kūpēs podnieka krāsnij skurstens, noras malā būs mazmājiņa un pirtiņas gravā dambis ar zivīm.” Neilgajā darbības laikā, kāds lugā notēlots, redzam, ka Edvarts prot ne tikai mērķi nospraust, bet spēj to arī sasniegt.
No otras puses Edvartu raksturo nežēlība. Ar blēdību viņš izkrāpj tēvam mājas un, ticis par saimnieku, cietsirdīgi nomoka savus vecākus pārmērīgā darbā. Viņš nemaz nemēģina ar tēvu sirsnīgāk izrunāties, lai pārliecinātu veco vīru, ka saimniekot pēc jauniem principiem ir nepieciešams. Tēvs pamatoti rūgtuma pilns pārmet: ”Vai viņš ar mani nevarēja aprunāties! Bet viņš tiem kokiem uzbruka kā laupītājs!” Edvarts nav tik necilvēcīgs pēc sava rakstura, bet kā mantas vergam viņam nav laika un viņš nejūt arī nepieciešamību padomāt par citiem; viņam jādomā, kā iegūt vairāk naudas. Pamatlikums, kas nosaka viņa domas, jūtas un darbus, ir dzīšanās pēc naudas. Tā nav tikai mantkāre, bet jauno laiku dzīves nepieciešamība: lai konkurences cīņā neaizietu bojā, jāklanās zelta varai. Ne velti pat veco Indrānu draugs – gudrais Kaukēns attaisno Edvarta rīcību koku ciršanā, sacīdams: ”Necirta jau aiz viegla prāta… Tā pati naudas vajadzība.” Un Indrānu māte turpina: ”To jau es arī saku.” Naudas vara, kurai jaunie laiki devuši pilnu vaļu, ir īstais cēlonis, kas spiež aizmirst cilvēciskās jūtas, audzina zvēra morāli, padara cilvēku par necilvēku.
Skriedams pakaļ naudai “kā mednieks zaķim”, Edvarts nepievērš vajadzīgo uzmanību sava dēla audzināšanai. Tas izaug slinks un izlaidīgs, nedomā tēva darbu turpināt, bet gudro tikai, kā varētu lopus ganīt ar mašīnu un nestrādāt nekā. Tas jau Edžiņam skaidrs, ka nākotnē viņa labā – “saime pelnīs”. Edžiņš ir spilgts topošā parazīta tēls.
Dēla izlaidībā liela vaina ir Ievai. Cik ļauna un salta viņa pret citiem, tik akla savā mātes mīlestībā. Pati pēc bagātības alkdama, viņa arī savu dēlu – savu nākotnes cerību – audzina kā kungu, kam atļauts viss, kas kārojas. Egoisms un paštaisnība Ievai liedz saskatīt sava bērna kļūdas, tādēļ kā audzinātāja viņa pret Edžiņa iegribām ir pilnīga nevarīga. Toties citādi Ieva ir spēks, ar ko jārēķinās visiem; viņas ieroči ir zemiskums, cietsirdība un blēdība. Mājas Edvarts iegūst tieši viņas palīdzību. Viltīgā Ieva vēl vairāk nekā skarbais Edvarts pieder pie tā tipa cilvēkiem, kas jauno laiku apstākļos tiek uz augšu.
Spilgti izveidoti arī citi lugas tēli, it īpaši sirsnīga, bet pret Ievas un Edvarta uzbrukumiem nevarīgā Indrānmāte. Tas ir pamatīgi izstrādāts tēls un līdz simbolam vispārināts mātes substrāts. Mātes rakstura atklāšana i īpaši svarīgs ir otrais cēliens. Viņa sāpīgi izjūt un pārdzīvo nepatieso apvainojumu, viņas pastāvīgie sabiedrotie ir godīgums un taisnīgums. Ja Ieva viņai uzceļ nepatiesu nastu, Indrānu māte saslejas pret vedeklu un noteikti pasaka savu lēmumu ganos vairs neiet. Taču māte ilgi nevar turēt naidu pret pašas bērniem, viņa nespēj būt ļauna pret Edvartu. Māte attiecības vairāk kārto ar Ievu, un rakstnieks ietonē mātes dažādo attieksmi pret dēlu un pret vedeklu. Viņai vairāk par visu dārgāka ir saticība tuvu cilvēku starpā, viņa visiem spēkiem cenšas uzlabot attiecības starp Edvartu un tēvu. Viegli saprast, ko tādam cilvēkam nozīmē iet uz tiesu, kur pretējā pusē stāv pašas dēls, tāpēc pēdējā cēlienā mātes izmisums sasniedz kulmināciju. Māte ir traģisks tēls, traģiskāks par Edvartu un tēvu.
Viens no interesantākajiem to vidū ir Idrānu kalps un vecā saimnieka krustdēls Noliņš – bezbēdīgs jaunietis, kas tomēr nav tikai vieglprātis. Viņš spēj izdarīt blēņas un tūdaļ var atzīt savu vainu un nolūgties. Kad pirmo reizi uz Indrāniem atbrauc jaunie saimnieki, puisis tūdaļ taisās šiem pieglaimoties, bet, kad vēlāk Edvarts liek viņam ņemt zāģi rokās un zāģēt Indrānu ošus, Noliņš atsaka: “Nē, nezāģēšu!” Kaut arī pašam no Indrāniem jāaiziet, godīguma jūtas puisis sevī nav izdeldējis. Citādi uz kompromisu gatavs jebkurā laikā un vietā, arī mīlestībā. Par biezāku gaļas šķēli Noliņš ir ar mieru pabučot pat Ievas pastulbo māsu Gusti. Viņš ir viens no tiem daudzajiem, kas raujas prom uz pilsētu, prom no smagā zemes darba un lauku dzīves, kura viņu nevaldzina pat tad, ja varētu kļūt par saimnieku. Viņu vilina liela dzīvotalka, taču dzīvošana viņa izpratnē nav darbs, bet kaut kāds īpašs “baudas” un izpriecu process. Ko nozīmē “dzīvot”, to Noliņš nevar aptvert, viņa izpratnē katrā ziņā tam vajadzētu būt citādam eksistences veidam nekā līdz šim. Lauku darbi Noliņam apriebušies, pilsēta vilina ar savām ugunīm un smalki ģērbtiem ļaudīm.
Lugā ir sastopami vēl vairāki tēli kā: Līze – dūšīgā un godīgā kalpone, Zelmiņa- vecā un mīļā veco Indrānu audzēkne, Kaukēns – tuvākais no draugiem Vecajiem Indrāniem, kas spēlē atbalstītāja un uzmundrinātāja lomu lugā un citi.
Pati luga man patika. Tā ir interesanta, bet ar dažiem trūkumiem. Es piekrītu Jāņa Asara teiktajam (Mājas Viesa Mēnešraksts, 1904.): “…”Indrāni” neapmierina… Tā ir pirmā sajūta pēc lugas beigām, ka saņemts ir mazāk, nekā gaidīts. Kaut luga nav gara, taču arī tais apmēros, arī īsajos 5 cēlienos, vispār nopietni svarīgam tematam ir izlietots pārāk maz materiāla, un tas pats ir apstrādāts par seklu. Luga ir ne vien vienkārša, bet ir pārāk vienkārša, un bez ārējiem efektiem tai uz lieliem panākumiem ir grūti cerēt.” Protams, tas pēdējais teiktais neizpildījās, bet šī fragmenta saturam es piekrītu.


                                                                   Harijs Galino 10. b


Darbā izmantoju:
J  Viktors Hausmanis “Rūdolfa Blaumaņa dramaturģija”, 1984., Rīga, “LIESMA”
J  A. Vilsons “Rūdolfs Blaumanis”, 1956., Rīga, Latvijas Valsts Izdevniecība
J  “Latviešu un cittautu literatūra”, 1975., Rīga, “ZVAIGZNE”
J  R. Blaumaņa lugu izlase, 1978., Rīga, “ZVAIGZNE”








27 komentāri:

  1. Šogad 2019. gads man bija tik svētīgs, ka Dievs man ir devis iemeslu atkal dzīvot laimīgi pēc tam, kad trīs mēnešus bija sabojāta sirds, kad mans vīrs mani atstāja novārtā un atgriezās pie sava mīļotāja. Es cietu un izbraucu visu veidu emocionālo spīdzināšanu, jo es nevarēju saņemt nekādu palīdzību, lai saņemtu manu vīru atpakaļ, kamēr mans kolēģis, kurš man deva savu pilnīgu pārliecību par to, ka viņš var palīdzēt man. Es sazinājos ar Dr Wealthy, un es uzklausīju viņa vārdus un sekoju instrukcijām, ko viņš man devis. Vai jūs varētu uzskatīt, ka mans vīrs atgriezās mājās 12 līdz 16 stundu laikā, kā viņš teica, un šodien mana laulība ir atjaunota un es esmu tik pateicīgs, pateicīgs un pateicīgs Dievam par Dr Wealthy izmantošanu, lai saņemtu savu vīru atpakaļ pēc 3 mēnešiem salauzta laulība. Vai ir kāds, kas tur ir nepieciešams, lai atgrieztos pie viņa vai viņas mīļākā vai vajag jebkāda veida palīdzību? Tad es iesaku jums sazināties ar Dr Wealthy tagad, izmantojot savu e-pasta ID: wealthylovespell@gmail.com VAI varat arī uzzināt viņu par +2348105150446, lai iegūtu vairāk informācijas. Dievs jūs svētī

    AtbildētDzēst
  2. Katru dienu kļuva par cīņu, kad uzzināju par mana vīra lietu. Es nevarēju ēst, gulēt, strādāt vai kaut ko darīt, nedomājot par to. Mūsu laulība bija uz sliekšņa beidzas, es varētu justies tā. Es nolēmu izmēģināt mīlas burvestību Dr. Obodo kad es atklāju savu informāciju tiešsaistē, un es sāku gaidīt, lai redzētu rezultātus.

    Mazāk nekā vienu dienu viņš pilnīgi mainīja savu attieksmi pret mani un pārtrauca lietu tajā pašā dienā.

    Paldies tik Tik Tik Tik daudz Dr. Obodo. Tu esi pārsteidzošs!!ja jums nepieciešama palīdzība, sazinieties ar Dr.Obodo via
    E-pasts : templeofanswer@hotmail.co.uk
    Whatsapp: +(234) 815 542548-1

    AtbildētDzēst
  3. Sveiki, es esmu šeit, lai izplatītu šo labo ziņu visai pasaulei par to, kā es dabūju savu sievu atpakaļ. Es biju traks, kad mana sieva pagājušajā mēnesī atstāja mani pie cita vīrieša, bet, kad es satikos ar draugu, kurš mani iepazīstināja ar galveno dr. Pārtikušo Lielais vēstneša orakula kalpotājs, kuru viņš kalpo, es stāstīju savai problēmai priekšniekam Dr Wealthy par to, kā mana sieva mani pameta. Viņš man teica tikai to, ka esmu nonācis pareizajā vietā, ja man sirds vēlēsies bez jebkādas blakusparādības. Viņš man teica, kas man jādara, pēc tam, kad tas tika izdarīts. Nākamo 2 dienu laikā mana sieva man piezvanīja pa tālruni un teica, ka žēl, ka dzīvoju pirms manis tagad un arī nākamās nedēļas laikā pēc tam, kad sieva mani piezvanīja lūdziet piedošanu. Es esmu tik laimīga un satriekta, ka man tas ir jāpasaka visai pasaulei par to, kā priekšnieks Dr. Pārtikušie man palīdz apmierināt sirds vēlmes. Ja jums nepieciešama jebkāda veida palīdzība, sazinieties ar priekšnieku Dr Wealthy, izmantojot šo e-pasta adresi: wealthylovespell@gmail.com vai zvanot pa tālruni +2348105150446. Viņš arī izteicis tik daudz pareizrakstības vārdus, kā, piemēram, (1) Ja vēlaties savu bijušo atpakaļ (2), jums ir nepieciešams šķiršanās jūsu attiecībās. (3) Jūs vēlaties tikt paaugstināta amatā. (4) Jūs vēlaties, lai sievietes un vīrieši skrietu pēc jums. (5) Ja vēlaties bērnu. (6) Jūs vēlaties būt bagāts. (7) ) Jūs vēlaties, lai jūsu vīrs un sieva būtu jūsu mūžīgi. (8) Ja jums nepieciešama finansiāla palīdzība. (9) Zāļu kopšana. Sazinieties ar viņu šodien pa e-pastu: wealthylovespell@gmail.com vai zvaniet pa tālruni +2348105150446, un jūsu problēmas tiks atrisinātas.

    AtbildētDzēst
  4. Mans stāsts, iespējams, ir līdzīgs, tomēr es saņēmu tūlītēju palīdzību no Dr.Oduduwa mīlestības pareizrakstības runātāja, kurš 2 dienu laikā pēc mīlestības burvestības daļas aktivizēšanas spēja atvest manu bijušo draugu. Mans vīrs iekrita afērā ar citu sievieti darbā un mani pameta. Es saņēmu garīgo tēvu, mentoru un dziednieku, kas sauca Oduduwa, laulības pareizrakstības atlases programmu. Divas dienas pēc pareizrakstības pusdienām manas vārdā, lai atgrieztu vīru mājās, bija pārsteigums, es pat nespēju izskaidrot, kā tas viss notiek, tas darbojas, kā sola Dr.Oduduwa.
    Mans vīrs sākumā bija ļoti pakļauts, bet mans vīrs Andersons atgriezās mājās, lai atvainotos un lūgtu manu piedošanu, šodien mēs esam laimīgāki nekā jebkad agrāk.
     Es to nevarētu izdarīt bez Baba Oduduwa palīdzības. Es būtu atteicies un tam ticējis, jo mans vīrs redz kādu citu, tad viņš teica, ka mēs esam izdarīti. Pēc mīlestības burvestības palaišanas mans vīrs man piezvana pa mobilo tālruni un dienu pēc tam viņš atgriežas mājās.
    Es esmu pateicīgs un sirsnīgi iesaku Dr.Oduduwa visiem, kas vēlas samierināties ar bijušajiem un atrisināt pārpratumus laulībā. šis garīgo laulību dziednieks, kurš man palīdzēja. šodien ātri konsultējieties ar šo Oduduwa pareizrakstības piekritēju, lai atgrieztos bijušais mīlas partneris. Dr.oduduwa personīgais kontakts (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

    AtbildētDzēst
  5. Sveicināti un sveicināti Spotcap globālo aizdevumu pakalpojumos. Mans vārds ir Klaudija Kleina, es esmu aizdevējs un arī aizdevumu konsultants.

    Vai jums ir nepieciešams finanšu atbalsts? vai jums ir nepieciešams aizdevums dažādiem mērķiem? ja jūsu atbilde ir apstiprinoša, es ieteiktu jums sazināties ar manu firmu, izmantojot | spotcapglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu vietnē WhatsApp: +4915758108767 | un jūsu kontā ir aizdevums 24 stundu laikā, jo mēs piedāvājam izcilus aizdevuma pakalpojumus visā pasaulē.

    Mēs piedāvājam visa veida aizdevumu pakalpojumus (individuālais aizdevums, biznesa aizdevums un daudzi citi), mēs piedāvājam gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizdevumus, kā arī jūs varat aizņemties līdz 15 miljoniem eiro. Mans uzņēmums palīdzēs sasniegt dažādus mērķus ar plašu aizdevuma produktu klāstu.

    Mēs zinām, ka likumīga aizdevuma saņemšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Personām, kurām ir finansiālas problēmas un kurām ir nepieciešams risinājums, daudziem cilvēkiem ir tik grūti iegūt pamatkapitāla aizdevumu no savām vietējām bankām vai citām finanšu institūcijām augsto interešu dēļ. likme, nepietiekams nodrošinājums, parāda un ienākumu attiecība, zems kredītreitings vai kādi citi iemesli

    Vairs nav gaidīšanas laika vai stresaino bankas apmeklējumu. Mūsu pakalpojums ir pieejams visu diennakti - jūs varat saņemt aizdevumu un veikt darījumus jebkurā vietā un vietā, kur jums tas nepieciešams

    Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevuma pakalpojumus. Jautājumiem / jautājumiem? - Nosūtīt e-pastu uz | spotcapglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu vietnē WhatsApp: +4915758108767 | & Saņemiet atbildi vienā mirklī.

    Jūsu ģimenei, draugiem un kolēģiem nav jāzina, ka jums ir maz naudas, vienkārši rakstiet mums, un jūs saņemsit aizdevumu.

    Jūsu finansiālā brīvība ir jūsu rokās!

    AtbildētDzēst
  6. Es esmu tik laimīgs, lai dalītos šo brīnišķīgo liecību Paldies Dr Adeleke par palīdzību jūs deva man, es būšu uz visiem laikiem pateicīgs tagad mans ex lover ir atpakaļ uz mani, un viss ir alright, ja jūs iet caur attiecībām vai laulības problēma email viņam via (aoba5019@gmail.com) sasniegt viņam whatsapp vai zvaniet + 27740386124.  Dr Adeleke mīlestība burvestību palīdzēs jums jūsu attiecības vai laulību.

    AtbildētDzēst
  7. Laba diena visiem es esmu ļoti priecīgs dalīties savā brīnišķīgajā pieredzē ar visiem par to, kā Dr ADELEKE palīdzēja man nodot burvestību, kas padarīja dāma es vienmēr esmu mīlējis, bet nekad viņas uzmanību beidzot mīlēja mani atpakaļ ar Baba spēcīgs burvestību... tas bija tikai pārsteigums, jo viņa kā ir mana sapņu sieviete, un tā beidzot izpaudās pēc mana tikšanās ar BABA ADELEKE.. Ja jums ir kādas problēmas, kas traucē jums sazināties ar viņu uz šūnu un whatsapp + 27740386124 

    AtbildētDzēst
  8. Kādēļ tik daudz cilvēku te par kaut kādu citu lietu raksta?
    Es vēlējospateikt referāta autoram paldies! Bija ļoti noderīgi pārdomu darba rakstīšanai.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tie nav cilvēki, tie ir boti, cenšās gan jau cilvēkiem izkrāpt naudu, kā vienmēr. Bet paldies referāta autoram par darbu, noderīgi!

      Dzēst
  9. Aizdevuma piedāvājums, vai jums ir nepieciešams aizdevums? Vai jūs esat jebkurā finanšu haoss vai jums ir nepieciešami līdzekļi, lai sāktu savu biznesu? Quicken aizdevums, vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai atrisinātu savu parādu vai atmaksātu rēķinus vai sāktu jauku biznesu? : Sazinieties ar mūsu aizdevumu Office E-pasts: mrolandjohnson62@gmail.com Personīgais aizdevums, biznesa aizdevums, mājas kapitāla aizdevums, parādu konsolidācija

    AtbildētDzēst
  10. Vai jums ļoti nepieciešama mīlestības burvestība, lai atgrieztu savu bijušo mīļāko vai atkalapvienotu savu laulību? Nosūtiet e-pastu DR ISIKOLO, lai saņemtu ātru risinājumu 48 stundu laikā. Mani sauc Melīna Mariusa. Pirms mēneša man bija problēmas ar savu vīru, kas mūs atšķīra. Kad viņš ar mani izšķīrās, es biju apjukusi un nezināju, ko darīt, lai viņu atgūtu, es jutos tik tukša iekšā. Līdz brīdim, kad es satiku DR ISIKOLO internetā par to, kā viņš ir palīdzējis tik daudziem cilvēkiem atrisināt dažādas problēmas. Es viņam nosūtīju e-pastu un pastāstīju viņam savu problēmu, un es darīju to, ko viņš man lūdza, lai viņš man palīdzētu, lai īsi saīsinātu garo stāstu. Pirms es to sapratu, mazāk nekā 48 STUNDU laikā mans vīrs man piezvanīja un viņš atgriezās pie manis un teica, ka viņam ir žēl par to, kas notiek starp mums abiem. Visbeidzot es rakstu šo liecību, lai izteiktu savu pateicību un dziļu pateicību jums, DR ISIKOLO, ka turējāt savus vārdus un solījumus, atgriežot viņu pie manis tikai 48 stundu laikā pēc jūsu spēcīgās burvestības, un par to, ka izmantojāt jūsu apdāvinātās un lieliskās spējas atved viņu atpakaļ. Ja jums nepieciešama viņa palīdzība, varat sūtīt viņam e-pastu uz: isikolosolutionhome@gmail.com Varat arī sazināties ar WhatsApp pa tālruni +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  11. Es esmu Zara Landeka un ar savu puisi ir attiecības jau 2 gadus un mēs plānojām drīz apprecēties un pēkšņi viņš mani pameta citas meitenes dēļ, es ļoti mīlu šo puisi un nekad nevaru iedomāties savu dzīvi bez viņa . Es arī centos visu iespējamo, lai viņu atgūtu, taču visas manas pūles, lai viņu atgrieztu savā dzīvē, neizdevās. Tieši šajā uzticīgajā dienā es saskāros ar dažiem komentāriem vietnē par šo lielisko burvestību Dr Isikolo, tāpēc daudzi cilvēki apgalvoja, ka viņš palīdz viņiem atjaunot attiecības un atgriezt viņu bijušo, man bija jāsazinās ar viņu, jo viņš bija mana pēdējā cerība. Es sazinājos ar viņu caur viņa e-pastu un pateicu visu, kas ir jādara, ko es arī darīju, un viņš man apliecināja, ka pēc 2 dienām mans draugs atstās otru meiteni un atgriezīsies pie manis, un tas bija ļoti lieliski. pārsteigums, redzot, ka mans draugs atgriežas pie manis pēc divām dienām. Esmu tik ļoti priecīga šodien, ka viņš atgriezās pie manis, un es to panācu ar Dr Isikolo palīdzību, un es iesaku, ja arī jums ir nepieciešama viņa palīdzība, nosūtiet viņam e-pastu tieši.
    E-pasts: isikolosolutionhome@gmail.com
    WhatsApp: +2348133261196

    AtbildētDzēst
  12. Sveiki, mani sauc Dora Sebastian, un es esmu šeit, lai izplatītu šo labo ziņu visai pasaulei par to, kā es atguvu savu bijušo mīlestību. Es sāku kļūt traka, kad pagājušajā mēnesī mana mīlestība mani pameta citas meitenes dēļ. Bet, kad es satieku draugu, kurš mani iepazīstina ar DR ISIKOLO, izcilo orākula vēstnesi, kuram viņš kalpo, es pastāstīju savu problēmu DR ISIKOLO par to, kā mana bijusī mīlestība mani pameta un kā man vajadzēja iegūt darbu ļoti lielā uzņēmumā. . Viņš man tikai teica, ka esmu nonācis īstajā vietā, ja es piepildīšu savu sirdslietu bez jebkādām blakusparādībām. Viņš man teica, kas man jādara. Pēc tam, kad tas bija izdarīts. Nākamo 2 dienu laikā Mana mīlestība man piezvanīja pa tālruni un atvainoja, ka dzīvoju ar mani pirms šī brīža, kā arī nākamās nedēļas laikā pēc tam, kad mana mīlestība man zvanīja, lai lūgtu piedošanu. Mani aicināja uz interviju vēlamajā uzņēmumā, ja man vajadzēja strādāt par rīkotājdirektoru. Esmu tik laimīga un satriekta, ka man tas jāstāsta visai pasaulei. Neviena problēma nav pārāk liela, lai viņš to atrisinātu. Sazinieties ar viņu tieši pa e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com vai viņa WhatsApp: +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  13. Es esmu Sandra Fiļipova un šodien jūtos tik priecīga, jo esmu daļa no tiem, kuri priecājas par palīdzību, ko man ir sniegusi DR ISIKOLO par vīra atgūšanu. Esmu precējusies 6 gadus, un tas ir bijis tik briesmīgi, jo mans vīrs mani krāpa un meklēja šķiršanos. Bet, kad es satiku DR ISIKOLO internetā, ko ievietoja kāda dāma, es nolēmu sazināties ar viņu, un es viņam izskaidroju savu situāciju un pēc tam meklēju viņa palīdzību, bet man par lielāko pārsteigumu viņš man teica, ka viņš man palīdzēs gadījumā nav problēmu bez risinājuma. viņš man teica, ko darīt, ko es darīju, un viņš strādāja pie manis, un mans vīrs atgriezās pie jums pēc 2 dienām, kā viņš solīja. Šeit es svinu, jo mans vīrs ir atgriezies mājās un ļoti izbaudu savu laulību un to, cik lieliski svētki. Es turpināšu liecināt internetā, jo DR ISIKOLO patiešām ir palīgs, kuru Dievs ir sūtījis mums visiem palīdzēt. Kāpēc gan nesazināties ar DR ISIKOLO tagad, ja jūs saskaraties ar kādiem izaicinājumiem savā attiecību dzīvē. Jūs varat sazināties ar viņa e-pasta adresi: isikolosolutionhome@gmail.com vai viņa WhatsApp pa tālruni: +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  14. Sveiki visiem. Mani sauc Stefānija Luisa. Visas liecības, ko tik daudzi cilvēki ir rakstījuši par DR ISIKOLO, ir 100% patiesas un par to nav melu. Manu vīru ļoti apbūra dāma ar tumšu maģiju, un pēkšņi starp mums iestājās haoss, un viņš pameta mani un bērnus uz 4 mēnešiem. Viņš nekad neapmeklēja un nezvanīja, un tas bija smags slogs, kas man bija pārdzīvot emocionālo traumu un vienai rūpējoties par bērniem. Es sazinājos ar spiritistu no Rumānijas, Indijas un Lesoto, un viņiem visiem neizdevās viņu atgriezt man. Es redzēju rakstu par DR ISIKOLO un nolēmu viņam izmēģināt, un viņš man palīdzēja, un mans vīrs tika attīrīts un attīrīts no šarma, un mīlestība un harmonija, ar kuru mēs dalījāmies, tika atjaunota, un tas viss notika 48 stundas pēc tam, kad viņš veica darbu manā vietā. . Esmu patiesi pārsteigts, un esmu iznācis šeit, lai mudinātu ikvienu, kam nepieciešama jebkāda veida palīdzība, arī sazināties ar viņu, lai saņemtu palīdzību. Viņa e-pasts: isikolosolutionhome@gmail.com, un jūs varat arī viņam WhatsApp/Viber pa tālruni +234-8133261196.

    AtbildētDzēst
  15. Mani sauc Antonela Lasse, un es esmu šeit, lai sniegtu liecību par to, kā šis spēcīgais burvestības līdzeklis DR ISIKOLO palīdzēja man sakārtot manas attiecības. Man sāpēja sirds, kad mana līgava man teica, ka vairs nav ieinteresēta mani precēt, jo viņam ir romāns ar otru sievieti, kurā viņš strādā. Es katru dienu raudāju un šņukstēju, līdz kļuva tik slikti, ka vērsos pēc palīdzības pie interneta, tas bija, kad izlasīju atsauksmi par DR ISIKOLO lielisko darbu, tad sazinājos ar viņu, lai palīdzētu atgūt savu mīļāko, viņš palīdzēja. es izdarīju spēcīgu (samierināšanās mīlestības burvestību), un man par lielāko pārsteigumu pēc 48 stundu ilgas mīlestības burvestības mans līgavainis nometās ceļos un lūdza, lai es viņam piedodu. Mēs tagad esam laimīgi precējušies, un viss paldies jāsaka DR ISIKOLO Wonders par palīdzību. Saglabājiet manas attiecības, varat sazināties ar DR ISIKOLO, izmantojot viņa e-pasta adresi: isikolosolutionhome@gmail.com Varat arī viņam lietot WhatsApp pa tālruni +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  16. Iedomājieties, ka vienā naktī kļūstat ļoti bagāts. Būt vairāku miljonu eiro loterijas uzvarētājam noteikti būs notikums, kas mainīs dzīvi gandrīz katram loterijas uzvarētājam. Mani sauc Džo Makess, un es laimēju 1 800 000 eiro ar laimīgajiem skaitļiem, ko DR ISIKOLO man iedeva par uzvaru. Es zinu, ka daudzi cilvēki brīnīsies, kā es uzvarēju loterijā. Vai jūs man noticētu, ja es jums pateiktu, ka es to darīju ar burvestību? Es satiku šo slaveno burvestību, kas pazīstama kā DR ISIKOLO, un viņš bija tas, kurš to izdarīja manā vietā. Lai arī cik šokējoši man tas bija, mans slavenais komentārs presei bija "Es iešu un paslēpšos savā gultā." Es nekad neticēju, ka DR ISIKOLO patiešām vienas nakts laikā padarīja mani bagātu. Ja vēlaties iegūt iespēju laimēt un kļūt ļoti turīgam tāpat kā man, sazinieties ar ārstu Isikolo pa e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com vai WhatsApp pa tālruni +2348133261196, un jums veiksies. Paldies, ka lasāt, un ceru, ka tiksimies augšpusē.

    AtbildētDzēst
  17. DR ISIKOLO man veica loteriju, un es laimēju 850.000 eiro. Mani sauc Kamile Tomas, un es aicinu jūs Izlasiet manu atsauksmi un sazinieties ar viņu tūlīt, lai uzzinātu savus loterijas laimesta numurus. Tā ir ļoti smaga situācija, kad spēlējot loteriju un nekad neesmu laimējis vai turpina laimēt zemu fondu līdz 500 dolāriem, esmu bijis tik grūtas dzīves upuris, lielākais fonds, ko jebkad esmu laimējis, bija 350 un esmu spēlējis loterijā jau gandrīz 8 gadus. lietas pēkšņi mainās brīdī, kad es uzgāju slepenu tiešsaistes liecību par voodoo ārstu, kurš palīdz cilvēkiem jebkura veida loterijas skaitļos. Mani nebija viegli pārliecināt, bet es nolēmu pamēģināt. tagad es esmu lepns loterijas uzvarētājs ar DR ISIKOLO palīdzību, es laimēju 850.000 eiro un daru to zināmu ikvienam no jums, kurš visu dienu ir centies laimēt loterijā, ticiet man, ka tas ir vienīgais veids, kā laimēt izloze. Šis ir īstais noslēpums, ko mēs visi esam meklējuši. Jūs varat sazināties ar Dr Isikolo pa viņa e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com vai WhatsApp pa tālruni +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  18. Jā, tā ir taisnība, ka DR ISIKOLO ir vislabākā burvestība jebkur. Mani sauc Marie Lyons, un es biju DR ISIKOLO klients, un man jāsaka, ka viņš ir īsts burvestības pratējs. Kad es sazinājos ar šo burvestību, mans draugs bija mani pametis uz 2 gadiem, un es vienmēr esmu vēlējies, lai viņš man atgriežas. Apmēram pirms mēneša es satiku DR ISIKOLO, lai man palīdzētu, un es atkal sazinājos ar savu draugu. Kad bijušais aizgāja, man bija katastrofa, ka man bija fizioloģiska trauma, un mana ģimene bija ļoti noraizējusies par manu veselību. Pēc 2 gadiem es satiku arī DR ISIKOLO caur liecību un viņš man lika nomierināties, ka, lai arī kāda būtu problēma, viņš ir labi un gatavs palīdzēt ikvienam, kas pie viņa nāk. Tikko pēc 3 dienām man piezvanīja bijušais un gribēja satikties un mēs atkal esam kopā. Es pateicos DR ISIKOLO par viņa brīnišķīgo roku darbu un ieteikšu viņu ikvienam, kam nepieciešams burvestības rīks. Sazinieties ar viņu, lai jums palīdzētu, un ātri uz viņa e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com Varat arī viņam lietot WhatsApp pa tālruni +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  19. DR ISIKOLO ir vienkārši labākais pareizrakstības autors un palīgs. Mani sauc Loreta Emilio. Cieņā pret tevi un tavām burvestībām man šī liecība jādara zināma visiem. Esmu bijis pie citiem burvestības skaitītājiem, neredzot nekādus rezultātus. Es tikai vēlējos ierasties pie jums agrāk, es saņēmu no jums labāko. Mans bijušais vīrs bija prom uz gadu, un es gāju visur un citiem burvestības rīkiem, lai lūgtu palīdzību, bet bez rezultāta, līdz mans draugs mani iepazīstināja ar Dr Isikolo. Kad mīlestības burvestība bija pabeigta, es beidzot saņēmu zvanu no viņa. Viņa burvestības darīja brīnumus, un mans vīrs ir atgriezies ar mīlestību. Tas ir brīnums! Viņš pēkšņi atgriezās ar ziediem, sakot, ka man viņam vajadzētu piedot, es biju patiesi satriekta un šokēta, kad mans vīrs nometās ceļos, lūdzot piedošanu un lai es viņu pieņemu atpakaļ.. Man tiešām trūkst vārdu un priecājos, ka pēc 2 dienām, mīlestība un laime tika atjaunota. Liels paldies Dr Isikolo. Visiem, kas meklē īstu burvestību, jāsazinās ar DR ISIKOLO pa e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com Varat arī viņam lietot WhatsApp pa tālruni +234-8133261196.

    AtbildētDzēst
  20. Mans vīrs atstāja mani un manus bērnus vecākas sievietes dēļ. Man tas nebija tik viegli.. Es tik ļoti mīlu savu vīru un nezaudēju cerību, un es turpināju lūgt, un Dievs beidzot atbildēja uz manām lūgšanām...es meklēju tiešsaistē palīdzību, lai apvienotu mani un manu vīru, jo es to redzēju daudzas liecības par to, kā Dr Ilekhojie ir palīdzējis tik daudziem cilvēkiem tiešsaistē, un es nolēmu viņu tiesāt... Es sazinājos ar viņu un paskaidroju viņam, un viņš man apliecināja, ka mans vīrs joprojām mani mīl un ar viņu tiek manipulēts. Tāpēc viņš man palīdzēja noņemt apmetni no mana vīra acīm, un viņš atgriezās savā vecajā dzīvē un kļuva par atbildīgu tēvu un vīru. Ja jūsu māja brūk vai jums ir problēmas ar partneri, sazinieties ar Dr Ilekhojie e-pastu: gethelp05@gmail.com vai zvaniet viņam +2348147400259

    AtbildētDzēst
  21. Es izlasīju dažas Dr Isikolo liecības par mīlestības burvestībām par to, kā viņš 48 stundu laikā ir palīdzējis daudziem cilvēkiem atgūt bijušos mīļākos. Sirsnīgi es tikai domāju, vai tas ir patiesi un vai šis vīrietis patiešām varētu palīdzēt atgūt manu mīļāko, kuru es tik ļoti mīlu. Nolēmu ar viņu sazināties, jo ļoti mīlu savu puisi un esam šķirti jau pāris mēnešus, man viņa tik ļoti pietrūka. Esmu mēģinājis visus citus līdzekļus, lai viņu atgūtu, bet tas nav izdevies. Es sazinājos ar Dr Isikolo, un viņš man teica, ka mans bijušais atgriezīsies pie manis nākamo 48 stundu laikā, tiklīdz es ievērošu procedūras par to, kā viss tiek darīts. Dr Isikolo viņu atlaida, lai es zinātu, cik ļoti es viņu mīlu un gribēju. Un atvēra acis, lai iedomāties, cik daudz mums ir kopā. Mans bijušais tagad atkal ir atgriezies pie manis. Šobrīd rakstot šo liecību, es esmu vislaimīgākā meitene uz zemes, un es un mans draugs dzīvojam laimīgu dzīvi, un mūsu mīlestība tagad ir stiprāka nekā jebkad agrāk. sazinieties ar viņu, un viņš jūs nepievils. arī. Viņa e-pasts: isikolosolutionhome@gmail.com Varat arī viņam lietot WhatsApp pa tālruni +2348133261196.

    AtbildētDzēst
  22. Es esmu Laura Rayan, un jūs pārsteigsit, uzzinot, ka viss, ko tik daudzi cilvēki ir liecinājuši par DR ISIKOLO, ir tikai patiesība. Mans vīrs pameta mani un manus bērnus, jo mums bija tik daudz kautiņu un strīdu. Viņa cilvēki arī bija pret manu laulību ar viņu. Es viņu tik ļoti mīlēju un ļoti cerēju, ka mēs kopā veidosim gaišu nākotni. Es gaidīju 6 mēnešus, un viņš nekad neatgriezās pie manis. Tāpēc man bija jāsazinās ar DR ISIKOLO, kurš darīja visu, lai mūs atkal apvienotu un atjaunotu mīlestību un laimi, ar kādu mēs kādreiz dalījāmies. Viņš atgriezās mājās pie mums pēc 48 stundām, kā man apliecināja DR ISIKOLO. Arī jūs varat saņemt šo lielisko palīdzību un dzīvot tā, lai būtu viņam pateicīgs, jo viņš nekad nevienu nepieviļ. sazinieties ar viņu pa e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com Varat arī viņam lietot WhatsApp pa tālruni +234-8133261196.

    AtbildētDzēst
  23. Es nekad nezināju, ka man ir liela iespēja atgūt savu vīrieti, līdz es satiku DR ISIKOLO. man bija ļoti grūti, kad mans draugs mani pameta citas dāmas dēļ. Es biju sagrauts un nevarēju atgūties. Viņa draugi un ģimene darīja visu iespējamo, lai mūs atkal apvienotu, taču tas izrādījās neveiksmīgi. Dažus mēnešus es biju viena un nevarēju redzēt sevi mīlam citu. Tāpēc man bija jāmeklē palīdzība pie DR ISIKOLO, kurš man deva privilēģijas, lai nodrošinātu, ka manas sirds vēlmes tiek izpildītas. Viņš mūs atkal apvienoja, mīlestība un laime tika atjaunota, un mēs atkal esam brīnišķīgi kopā. Viņa vārdi ir viņam saistoši, un viņš nekad nepieviļ, kad sola 48 stundas, lai sasniegtu rezultātu, kas mani pārsteidza, kad atklājās mans rezultāts. Nesteidzieties meklēt palīdzību citur. Sazinieties ar viņu tagad. Viņa e-pasts: isikolosolutionhome@gmail.com vai rakstiet viņam, izmantojot WhatsApp: +234-8133261196.

    AtbildētDzēst
  24. Lieliskas iespējas atgriezt savu vīrieti pie jums un jūsu bērniem ar DR ISIKOLO palīdzību.
    Mans vīrs atstāja mani un mūsu 2 bērnus uz apmēram 3 mēnešiem. Es pārdzīvoju daudz sāpju. Es mēģināju visu iespējamo, lai viņš atgrieztos pie manis un pie bērniem, bet nekas neizdevās. Tas man patiešām bija saspringts periods, jo es nekad negribēju piedzīvot sirds sāpes. Man lika sazināties ar mīlas burvestības ārstu, lai man palīdzētu, ko es arī izdarīju, man paveicās, ka saņēmu DR ISIKOLO kontaktpersonu, kas varēja man palīdzēt, es sazinājos ar viņu un viņam visu izskaidroju un ievēroju viņa procedūras, un viņš izdarīja mīlestības atkalapvienošanās burvestība, kas 2 dienu laikā atgrieza manu vīru pie manis un viņa bērniem. liels paldies DR ISIKOLO. Es ļoti novērtēju to, ko jūs manā labā esat izdarījuši. Šeit ir viņa kontaktpersona, ja jums tas var būt nepieciešams, risinot savas attiecību problēmas, rakstiet uz e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com vai rakstiet viņam caur WhatsApp/Viber uz +2348133261196

    AtbildētDzēst