Pārskats par Internet Explorer 4.0


 

Internet Explorer 4.0 ir atvērta un integrēta vide Interneta programmatūrai, kas ir labs risinājums gan parastiem lietotājiem, gan arī IT menedžeriem un programmatūras izstrādātājiem. Internet Explorer 4.0 paplašina jau IE 3.0 versijā Microsoft iesākto ceļu uz pilnīgu Interneta un datora integrāciju. Galvenais Internet Explorer 4.0 sasniegums ir daudz vieglāka Interneta iespēju izmantošana.

Ieguvumi

Internet Explorer 4.0 padara informācijas meklēšanu Internetā vienkāršu. Iebūvētās "Webcasting" iespējas ļauj Internet Explorer 4.0 lietotājiem informāciju kas viņiem nepieciešama tā kā viņi to grib.
Internet Explorer 4.0 piedāvā pilnīgu un integrētu darbarīku komplektu, kas sevī ietver gan tādus pamat darbarīkus kā e-pasta programma, gan arī aizraujošās tīkla konferences iespējas un tīkla televīziju.

 izskats

Internet Explorer 4.0 ir ne tikai parastais loga, minimizētais loga vai maksimizētais loga izkārtojums MS Windows NT/95+ vidē. Ir arī iespēja skatīt Interneta lapas visa ekrāna lielumā. Šī iespēja ir ļoti parocīga, jo atļauj lietot visu ekrāna laukumu Interneta lapu apskatei.

Parastais loga izkārtojums
Pilna ekrāna loga izkārtojums

 lietošana

Lai atvērtu kādu zināmu mājas lapu (piemēram www.sony.com) pēc IE palaišanas ir jāieraksta Address lauciņā zināmā Internet lapas adrese.  Tad tiek nolasīts un attēlots attiecīgās mājas lapas saturs.
Lai pārvietotos uz priekšu un atpakaļ pa jau skatītajām mājas lapām lieti noder pogas Back un Forward.
Lai pārtrauktu dotās mājas lapas ielādi (lapas ielādes laiks var būt diezgan ilgs) lieto pogu Stop.
Lai pārlādētu lapu no jauna, vai arī atjaunotu tās ielādi lieto pogu Refresh.  Tas var būt noderīgs reizēs, kad ir bijušas kļūdas lapas nolasīšanas gaitā.
Lai atgriestos iepriekš uzstādītajā pamata mājas lapā lieto pogu Home.
Lai lietotu tīkla meklētāju dažādas informācijas meklēšanai pēc satura lieto taustiņu Search.  Tas ir ļoti noderīgi, jo ne jau vienmēr var zināt pareizu adresi kur meklēt vajadzīgo informāciju.

Katram Interneta lietotājam ir mīļākās Interneta lapas, vai arī tās lapas, kuras viņš lieto biežāk par citām. Tās lapas var saglabāt datora atmiņā (caur Favorites – Add to favorites). Pēc tam tās var atkal ātri atvērt lietojot pogu Favorites.
 Poga full screen ir domāta lai pārslēgtos uz jau pieminēto pilna ekrāna režīmu.
Lai lasītu ziņas no ziņu kopas, aizsūtītu vai izlasītu e-pasta vēstuli jānospiež poga Mail.
Vēstules lasīšana

Poga Print  izdrukā visu mājas lapu uz printera vai citas izvadierīces. Poga Edit palaiž MS FrontPage, lai varētu rediģēt jau atvērto mājas lapu.
MS FrontPage

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru