Galda Kultūra Un Uztura Mācība

Autors: Nezināms


SATURA RĀDĪTĀJS



ĒDIENKARTE................................................................................... 2
TRAUKI UN GALDA PIEDERUMI.................................................. 3
GALDA KLĀŠANA........................................................................... 4
PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS............................................. 8
RAŽOŠANAS DOKUMENTĀCIJA............................................... 11
Tehnoloģiskā karte Nr.1:............................................................. 11
Tehnoloģiskā karte Nr.2:............................................................. 12
Kalkulācijas karte Nr.1................................................................. 13
Kalkulācijas karte Nr.2................................................................. 14
Produktu pasūtījumu lapa:.......................................................... 14
IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS............................... 15



ĒDIENKARTE


1.    AUKSTĀS UZKODAS

Krabju salāti
Vistas gaļas salāti
Pildītas olas

2.    KARSTĀS UZKODAS

Šnicele olu mērcē

3.    OTRIE ĒDIENI

Pildīti pipari

4.    SALDIE ĒDIENI

Augļi ar putukrējumu
Lieldienu pārsteigums

5.    KARSTIE DZĒRIENI

Melnā kafija ar vai bez salda krējuma

6.    ATSPIRDZINOŠIE DZĒRIENI

Minerālūdens
Augļu sula

7.    KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI

Dzērveņu torte
Olu  cepumi

8.    ALKOHOLISKIE DZĒRIENI

Sarkanvīns “Morlet”
Baltais galda vīns


TRAUKI UN GALDA PIEDERUMI




POCELĀNA UN FRANČU STIKLA TRAUKI:

Ø  Uzkodu šķīvji aukstajiem ēdieniem (20cm diametrā)
Ø  Lēzenie šķīvji siltajiem gaļas un zivju ēdieniem (24cm diametrā)
Ø  Maizes šķīvīši (15 – 17 cm diametrā)
Ø  Lēzenie deserta šķīvji augļiem (20 cm diametrā)
Ø  Servīze kafijas pasniegšanai
Ø  Tortes paliktnis
Ø  Garšvielu trauciņi
Ø  Ziedu vāzes

GALDA PIEDERUMI:

Ø  Uzkodu naži un dakšiņas
Ø  Pusdienu naži un dakšiņas
Ø  Sviesta naži
Ø  Kafijas karotītes
Ø  Augļu naži un dakšiņas
Ø  Kūku dakšiņas
Ø  Tortes lāpstiņas
Ø  Tortes naži tortes dalīšanai
Ø  Cukura karote
Ø  Konditorejas izstrādājumu standziņas


STIKLA GLĀZES:

Ø  Sarkanvīna (125 g)
Ø  Baltvīna (100g)
Ø  Atspirdzinošiem dzērieniem (200g)



DZELTENS GALDAUTS – 1.80m x 1.40m


SALVETES – koši zaļas kvadrātveida salvetes (50x50cm)



GALDA KLĀŠANA


Svētku galds klāts ar dzeltenu iecietinātu galdautu un koši zaļām iecietinātām salvetēm. Arī pārējie galda rotājumi ir zaļi vai dzelteni. Trauki ir balti vai caurspīdīgi. Izmantota franču galda klāšanas metode. Svētku pusdienās iekļauti dažādi ēdieni, kas papildināti ar attiecīgu dzērienu.
Viesiem atnākot, tos sagaida un sasveicinās, un palīdz dāmām noģērbties. Vispirms sveicinās ar vecākiem cilvēkiem un sievietēm. Dāmām palīdz apsēsties pie galda. Uz galda ir individuālie uzkodu šķīvji, maizes šķīvītis ar nazīti, galda piederumi, salvetes, garšvielu trauki. Vispirms uz galda liek auksto uzkodu šķīvi, 2 cm attālumā no galda malas. Ja šķīvim ir emblēma vai zīmējums, to liek tā, lai viesim attēls būtu tieši pretī. Pa labi no šķīvja liek  pusdienu nazi 1 cm attālumā no šķīvja otriem karstiem ēdieniem, tad auksto uzkodu nazi. Pa kreisi no šķīvja liek pusdienu dakšu otriem karstiem ēdieniem, tad auksto uzkodu dakšu. To starpā jāievēro 1cm attālums. Visus galda piederumus liek 2 cm attālumā no galda malas. Vēl pa kreisi no uzkodu dakšas novieto maizes šķīvi tā, lai tā augšējā mala būtu vienā līmenī ar uzkodu šķīvja augšējo malu. Uz tā liek sviesta nazi paralēli dakšai. Tā kā pusdienās paredzēts arī saldais ēdiens, tad tieši virs uzkodu šķīvja 2 cm attālumā paralēli vienu otram liek deserta dakšu ar spalu pa kreisi un deserta karoti ar spalu pa labi.
Salocītu salveti novieto uz šķīvja. Dzērienu glāzi novieto virs pusdienu naža, 1 cm attālumā no tā. Galdu papildina ar sarkanvīna glāzi un baltvīna glāzi. Vīna glāzes novieto pa labi no dzērienu glāzes.
Pirms aicina viesus pie galda tiek saliets minerālūdens. To nes kreisajā rokā ar salvetes palīdzību, bet lej ar labo roku. Ar salveti noslauka pudeli, ja tas ir vajadzīgs. Minerālūdeni lej 3/4 glāzes 12 grādu temperatūrā. Dzērienus lej no labās puses, nedrīkst tos liet pāri galdam vai stiepjoties.


 















Galda klājums sākumā auksto uzkodu pasniegšanai

1. Auksto uzkodu šķīvis 2. Pusdienu nazis un dakša3. Karsto uzkodu nazis un dakša4. Auksto uzkodu nazis un dakša5. Maizes šķīvīši un nazis6. Deserta karotīte7. Deserta dakša8. Dzērienu glāze9. Sarkanvīna glāze10. Salvete11.Baltvīna glāze
Kad minerālūdens ir saliets aicina viesus pie galda. Viesus apkalpojot jāievēro, ka vispirms tiek apkalpoti gados vecāki cilvēki un sievietes. Oficiantam visu laiku apkalpojot jāizmanto rokas salvete. Maizi porcionē no kreisās puses ar maizes standziņu palīdzību. Aukstās uzkodas tiek piedāvātas salātu traukos +14 grādu temperatūrā. Porcionējot oficiants tur šķīvi ar uzkodām 5cm augstumā virs un 1cm pār šķīvja malai. Uzkodas porcionē ar nazi un dakšu no kreisās puses.
Kad viesi beiguši ēst aukstās uzkodas, oficianti novāc auksto uzkodu šķīvjus, kopējos salātu traukus un galda piederumus. Tos novāc no labās puses ar labo roku un pārliek kreisajā rokā. Kad visi netīrie trauki ir novākti, oficianti pasniedz karsto uzkodu šķīvjus no labās puses.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galda klājums karsto uzkodu pasniegšanai

1. Karsto uzkodu šķīvis 2. Pusdienu nazis un dakša3. Karsto uzkodu nazis un dakša 5. Maizes šķīvīši un nazis 6. Deserta karotīte 7. Deserta dakša 8. Dzērienu glāze 9. Baltvīna glāze 11. Sarkanvīna glāze

 Ēdienu piedāvā no kreisās puses un porcionē tāpat kā iepriekš. Karstajām uzkodām klāt tiek pasniegts sarkanvīns. No kreisās puses ar salveti turot pudeli, parāda vīna pudeles etiķeti un uz mazā šķīvīša noliek korķi pasmaržošanai. Vīnu lej, turot pudeli ne zemāk kā 5cm virs glāzes. Pirmajam viesim ielej tikai nedaudz vīna pagaršošanai, ja tas tiek akceptēts, otrajam viesim lej ½ glāzes, pēc tam papildinot arī pirmā viesa glāzi. Sarkanvīnam jābūt 16 – 18 grādu temperatūrā. Lejot sarkano vīnu var izmantot vīna groziņus.
Pēc karstajām uzkodām, atkal tiek novākti netīrie trauki tādā pašā veidā kā iepriekš un pasniegts otrais  ēdiens.




Galda klājums otrā ēdiena pasniegšanai

1. Otrā ēdiena šķīvis 2. Pusdienu nazis un dakša 5. Maizes šķīvīši un nazis 6. Deserta karotīte 7. Deserta dakša 8. Dzērienu glāze 9. Sarkanvīna glāze  11. Baltvīna glāze

Otro ēdienu piedāvā no kreisās puses ar labo roku. Otro ēdienu pasniedz 65 – 95 grādu temperatūrā, papildinot ar sarkanvīnu. Piedāvā arī maizi. Pēc otrā ēdiena vispirms novāc koplietošanas traukus (garšvielu trauciņus, kopējos maizes šķīvjus u.c.). Pirmajam viesim novāc otrā ēdiena šķīvi, tad iet pie otra viesa, kuram novāc otrā ēdiena šķīvi un maizes šķīvi ar nazīti. Virzoties pulksteņrādītāja virzienā novāc arī pirmajam viesim maizes šķīvīti ar nazi. Beigās novāc glāzes. Uz galda paliek tikai deserta dakša un nazis. Kad viss liekais ir novākts tiek pasniegts saldais ēdiens 14 grādu temperatūrā.



Galda klājums pirms deserta pasniegšanas


6. Deserta karotīte 7. Deserta dakša 11. Baltvīna glāze12. Deserta šķīvis

Pie deserta tiek pasniegts baltvīns 8 – 12 grādu temperatūrā. To lej 2/3 glāzes. Balto vīnu lej straujāk nekā sarkano. Pēc deserta jānovāc no galda pilnīgi visi trauki un galda piederumi, jo tiek servēta kafijas servīzes ar konditorejas izstrādājumiem.

Galda  klājums kafijas galdam

1. Kūku šķīvis2. Salvete3. Kūku dakšiņa4. Kafijas tasīte ar apakštasīti un karoti5. Kafijas kanna6. Cukura trauks7. Krējuma trauks


Vispirms uzliek individuālos galda traukus (kūku šķīvīti, kafijas krūzīti), pēc tam koplietošanas traukus (kafijas kannu, krējuma trauciņus, cukura trauku). Kūku šķīvi novieto viesim tieši priekšā 2cm attālumā no galda malas. Pa labi no tā 1 cm attālumā novieto kūku dakšiņu. Pa labi no kūku šķīvja novieto kafijas tasīti ar apakštasīti, ko novieto tā, lai apakštasītes viduslīnija sakristu ar kūku šķīvja augšējo malu. Lai kafijas tasīti varētu ērti paņemt, tās osiņu pagriež pa labi. Paralēli tasītes osiņai uz apakštasītes novieto kafijas karotīti. Pa labi no kafijas tases novieto vienā grupā kafijas kanniņu, cukura trauku un krējuma kanniņu. Uz kūku šķīvja novieto salocītu salveti.
 Konditorejas izstrādājumus novieto uz galda tā, lai visi (abi) viesi varētu ērti paņemt izvēlēto izstrādājumu. Kad viesi maltīti beiguši, viesmīlis atnes rēķinu. To nedrīkst darīt ātrāk kā viesis paaicina. Ierakstiem rēķinā jābūt tādiem, lai viesis tos varētu saprast un izlasīt. Rēķinu pienes aizvērtā veidā uz pamatšķīvja vai speciālā kastītē, trauciņā. Nedrīkst izmantot apakštasi. Rēķinu noliek galvenajam viesim labajā pusē. Viesmīlim noteikti jāizdod atlikums.
Viesiem pieceļoties, viesmīlis var palīdzēt dāmai piecelties un apģērbties. Viesiem ejot prom, jāpaaicina viņus nākt vēl, un jāpasaka “Uzredzēšanos!” .


PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS


Pipari (100g)

Olbaltumvielas:                1.2
Taukvielas:                       0.3
Ogļhidrāti:                         2.9
Ūdens:                               91.0
Vitamīni:                             C, PP, B6, B2, B1, K, E, retinolekvivalenti,
                                             karotoīdi, alfa-tokoferols, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 20.3


Rīsi (100g)

Obaltumvielas:                 7.2
Taukvielas:                       2.2
Ogļhidrāti:                         74.1
Ūdens:                               13.1
Vitamīni:                             PP, B6, B2, B1, E, 
                                             alfa-tokoferols, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 344.9


Sīpoli (100g)

Olbaltumvielas:                1.3
Taukvielas:                       0.3
Ogļhidrāti:                         4.9
Ūdens:                               87.6
Vitamīni:                             C, PP, B6, B2, B1, E, retinolekvivalenti,
                                             karotoīdi, alfa-tokoferols, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 27.5


Šampinjoni konservēti (100g)

Olbaltumvielas:                2.3
Taukvielas:                       0.5
Ogļhidrāti:                         0.5
Ūdens:                               91.2
Vitamīni:                             B6, B2, B1, PP, C
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 16.0




Burkāni (100g)

Olbaltumvielas:                1.0
Taukvielas:                       0.2
Ogļhidrāti:                         4.8
Ūdens:                               88.2
Vitamīni:                             C, PP, B6, B2, B1, K, E, retinolekvivalenti,
                                             karotoīdi, alfa-tokoferols, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 25.7


Tomāti (100g)

Olbaltumvielas:                1.0
Taukvielas:                       0.2
Ogļhidrāti:                         2.6
Ūdens:                               94.2
Vitamīni:                             C, PP, B6, B2, B1, K, E, retinolekvivalenti,
                                             karotoīdi, alfa-tokoferols, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 17.3


Siers Holandes (100g)

Olbaltumvielas:                26.0
Taukvielas:                       26.8
Ogļhidrāti:                         -
Ūdens:                               40.5
Vitamīni:                             C, PP, B6, B2, B1, B12, E, 
                                             karotoīdi, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 352.0

Sāls (100g)

Augstākā labuma pārtikas sāls satur ne mazāk par 98 – 99.2% nātrija hlorīda, nedaudz magnija, kalcija, dažreiz arī dzelzs sāļu piemaisījumus. Ūdenī nešķīstošas vielas augstākā labuma sāls satur mazāk nekā zemākās šķiras (0.2%).

Šokolāde (100g)

Olbaltumvielas:                5.3
Taukvielas:                       30.0
Ogļhidrāti:                         47.0
Ūdens:                               0.9
Vitamīni:                             PP, B6, B2, B1, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 479.2


Piens “Lāse” 1.5% (100g )

Olbaltumvielas:                3.0
Taukvielas:                       0.5
Ogļhidrāti:                         4.7
Ūdens:                               91.0
Vitamīni:                             A, D, B6, B2, B1, B12, E
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 35.0


Cukurs (100g)

Olbaltumvielas:                -
Taukvielas:                       -
Ogļhidrāti:                         99.8 (saharozes kristāli)
Ūdens:                               0.05
Vitamīni:                             -
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 399.2


Ola (100g ēdamās daļas saturs)

Olbaltumvielas:                12.9
Taukvielas:                       11.2
Ogļhidrāti:                         0.7
Ūdens:                               74.1
Vitamīni:                             A, PP, B6, B2, B1, K, E, retinolekvivalenti,
                                             karotoīdi, alfa-tokoferols, folskābe
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 92 kcal


Konservētas aprikozes (100g)

Olbaltumvielas:                0.5         
Taukvielas:                       0.1
Ogļhidrāti:                         18.1
Ūdens:                               80.9
Vitamīni:                             C, PP, B6, B2, B1, K, retinolekvivalenti,
                                             karotoīdi,
Minerālvielas:                   Na, Ka, Ca, Fe, P
Enerģija (kcal):                 75.2





RAŽOŠANAS DOKUMENTĀCIJA


Tehnoloģiskā karte Nr.1:


Pildītas paprikas pusītes


Produkti
1 porcijai
Bruto
Neto
Saldā sarkanā paprika
Sīpoli
Zaļumi
Rīsi
Eļļa
Siers
Piens
Olas
Sviests
Mērcei:
Milti
Buljons
Tomātu mērce
Sviests
Skābs krējums

gab./g
g
g
g
g
g
g
gab./g
g

g
g
g
g
g
1
25
15
20
10
20
25
½
5

4
80
15
5
25
150
20
10
20
10
20
25
20
5

4
80
15
5
25

Porcijas svars 275 g


Papriku nomazgā aukstā tekošā ūdenī izlietnē. Liek uz pirmapstrādes dēlīša un ar asu nazi pārgriež to uz pusēm, atstājot kātiņu. Paprikai ar karotīti izņem sēklas un izskalo zem auksta ūdens strūklas.
Pildījumam:
Rīsi: Mazā katliņā ielej 110 g auksta ūdens. Katliņu liek uz plīts un vāra līdz temperatūrai 100o C. Verdošam ūdenim pievieno sāli un cukuru pēc garšas. Ūdenī ieber iepriekš sagatavotus rīsus (tos pirms vārīšanas pārskata un mazgā uz sieta zem tekoša ūdens) un maisa ar koka karoti tik ilgi, kamēr putraimi uzbriest un uzsūc visu šķidrumu. Rīsiem pievieno 5g sviest, ar karoti izmaisa, katliņam uzliek vāku. Plīts karstumu samazina un turpina vārīt rīsus 95o – 98o C temperatūrā līdz putraimi ir gatavi (mīksti, bet ne izjukuši). Trauku ar biezputru var ievietot karsta ūdens peldē.
Sīpolus notīra ar asu nazīti un uz pirmapstrādes dēlīša smalki sagriež. Pannu liek uz plīts un tajā izkausē  apmēram 5g sviesta. Sīpolus apcep līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Sieru sarīvē plastmasas vai fajansa bļodiņā uz rīves.
Zaļumus sakapā uz pirmapstrādes dēlīša ar asu nazi.
Olu – piena maisījumam: olu ar dakšiņu sakuļ mazā bļodiņā vai krūzē un pievieno pienu.

Pildījumam sagatavotos produktus (rīsus, sīpolus, sieru, daļu zaļumu) samaisa plastmasas vai fajansa bļodā, pievieno vēl klāt garšvielas un pilda (ar karoti) paprikas pusītēs ar kaudzīti. Pildītās paprikas pusītes pārlej ar olu – piena maisījumu un kārto ietaukotā cepešpannā, un cep cepeškrāsnī 180o C temperatūrā aptuveni 30 – 45 minūtes.

Mērcei:
Uz pannas tomātu mērci nedaudz apcep.
Uz pannas izkausē 5g sviesta un izkarsē miltus tā, lai tie nemainītu krāsu. Miltus atdzesē un atšķaida ar trešdaļu iepriekš sagatavota auksta buljona. Lej traukā, visu maisot ar karoti, pievieno atlikušo buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Klāt pievieno apcepto tomātu mērci un beigās arī krējumu. Atkal uzvāra, nogaršo, un, ja vajadzīgs pievieno trūkstošās garšvielas.

Paprikas pusītes liek uz otrā ēdiena šķīvja, blakus lej mērci, rotā ar zaļumiem un pasniedz.


Tehnoloģiskā karte Nr.2:

Lieldienu pārsteigums


Produkti

1 porcijai
Bruto
Neto

Melnā šokolāde
Vaniļas pudiņa pulveris
Piens
Cukurs
Olas
Konservētu aprikožu pusītes
Cukurs zelta stīdziņām


g
g
g
g
gab./g
gab./g
g

70
40
100
25
½
2
50

70
40
100
25
20
20
40

Porcijas svars 70/150 g


Gatavošanas tehnoloģija

No folijas izveido olas formu ar nošķeltu augšu, pārliecot to kādam apaļam priekšmetam, nedaudz lielākam par vistas olu.
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un ar otiņu izklāj formas iekšpusi. Liek to ledusskapja saldējamā kamerā un sastindzina. Pārklāšanu atkārto vēl vismaz 2 – 4 reizes. Pēc sastindzināšanas foliju uzmanīgi noņem.
No pudiņa pulvera, piena un 25g (1 ēdamkarote) cukura pagatavo krēmu. Pudiņa pulveri un cukuru bļodiņā samaisa ar 2 ēdamkarotēm piena. Pārējo pienu uzvāra katliņā un pievieno tam samaisīto pudiņa pulveri. Nepārtraukti maisot visu masu uzvāra un noņem no plīts. Atdzesētā iecilā ar mikseri saputotu olas baltumu un pilda sagatavotajā šokolādes formiņā. Krēmam virsū uzliek aprikožu pusīti.
Cukura stīdziņas: karsējot uz plīts izkausē 50g (2 ēdamkarotes) cukura līdz tas sāk brūnēt. Cukurs mazliet jāatdzesē līdz tas sāk karamelizēties, tad ar karoti tecinot pāri krēmam šokolādes formā, veido zeltainas stīdziņas. Ja sīrups kļūst pārāk biezs, to sasilda no jauna un turpina stīdziņu veidošanu.

 Kalkulācijas karte Nr.1


Datums 23.04.00.
Ēdiena nosaukums: Pildītas paprikas pusītes

Produkta
nosaukums
Produktu norma
 1 porcijai

Produktu norma
uz 100 porcijām
(kg)
1 kg iepirkuma cena
(Ls)
Summa
(Ls)

Saldā paprika
Sīpoli
Zaļumi
Rīsi
Eļļa
Siers
Piens
Olas
Milti
Sviests
Tomātu mērce
Skābs krējums

1 gab.
25 g
15 g
20 g
10 g
20 g
25 g
½ gab.
4 g
10 g
15 g
25 g


100 gab.
2.5
1.5
2
1
2
2.5
50 gab.
0.4
1
1.5
2.5

1.40
0.30
0.80
0.80
0.70
2.60
0.30
0.60
0.60
1.20
0.80
0.60

14.00
3.00
8.00
8.00
7.00
26.00
3.00
6.00
6.00
12.00
8.00
6.00
1 porcijas svars 350g
                                                                                     100 porciju cena
                                                                                       1 porcijas cena
                                                                                 100% uzcenojums
                                                                                               PVN 18%
       100 porciju pārdošanas cena ar PVN un pārdošanas uzcenojuma
                                                                   1 porcijas pārdošanas cena
                                                                                    

107
1.07
107
19.26
233.26
2.33



Kalkulācijas karte Nr.2


Datums 15.03.00.
Ēdiena nosaukums: Lieldienu pārsteigums

Produkta
nosaukums
Produktu norma
 1 porcijai
Produktu norma
100 porcijām
(kg)
1 kg iepirkuma cena (Ls)
Summa
(Ls)

Melnā šokolāde
Vaniļas pudiņa pulveris
Piens
Cukurs
Olas
Konservētu aprikožu pusītes


70 g
¼ paciņas
100 g
75 g
1 gab.
2 gab.



7 kg
25 pac.
10 l
7.50 kg
100 gab.
200 gab.

4.00
0.40
0.32
0.40
0.06
0.10

28.00
10.00
3.20
3.00
6.00
20.00
1 porcijas svars 350g
                                                                                     100 porciju cena
                                                                                       1 porcijas cena
                                                                                 100% uzcenojums
                                                                                               PVN 18%
       100 porciju pārdošanas cena ar PVN un pārdošanas uzcenojuma
                                                                   1 porcijas pārdošanas cena


70.2
0.70
70.2
12.63
153.03
1.53

           

Produktu pasūtījumu lapa:




Produktu nosaukums

Mēr­vien.
Pildīta paprika
1 porcijai
Lieldienu pārsteigums         1 porcijai

Kopā

Saldā paprika
Sīpoli
Zaļumi
Rīsi
Eļļa
Siers
Piens
Olas
Milti
Sviests
Tomātu mērce
Skābs krējums
Melnā šokolāde
Vaniļas pudiņa pulveris
Cukurs
Konservētu aprikožu pusītes


gab.
G
g
g
g
g
g
gab.
G
g
g
g
g
g
g
g

1 gab.
25 g
15 g
20 g
10 g
20 g
25 g
1 gab.
4 g
10 g
15 g
25 g








75 g
1 gab.




70 g
20 g
100 g
2 gab.

1 gab.
25 g
15 g
20 g
10 g
20 g
100 g
2 gab.
4 g
10 g
15 g
25 g
70 g
20 g
100 g
2 gab




IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS





1.   Darkevicas A. tulkojums.- 2.sēj. Pārtikas produktu prečzinība.- Rīga, Zvaigzne, 1972.
2.   Gavriļenko E., Ēdienu gatavošanas pamati, Turība, 1999.
3.   Speranskins V., Iņihovs G., Montickins R., Soboļeva M. 1.sēj. Pārtikas produktu prečzinība.- Rīga, Zvaigzne, 1971.
4.   Vanaga V., Galda klāšanas pamatprincipi, Turība, 1999.
5.   Glavacka V., Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma mehāniskā un aukstuma iekārta.- Rīga, Zvaigzne, 1974.
6.    Uztura mācība, 1999

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru