HANZAS MAIZNĪCA





Maizes preču sortimentā ietilpst
Ø  Maize (rudzu, kviešu, maisījuma, kliju u.c., kā arī smalkmaizītes)
Ø  Baranku izstrādājumi (barankas, baranku sausiņi, mīkstās barankas)
Ø  Baltmaizes sausiņi
Ar maizi mēs uzņemam karbohidrātus, kas ir neaizstājams enerģijas avots. Tie enerģiju ģenerē lēnāk un mūsu aktivitāti saglabā ilgāk. Maize satur daudzas organismam nepieciešamās vielas, vitamīnus un minerālus. Pēdējie zinātniskie pētījumi liecina, ka apmēram trešo daļu no visas enerģijas vajadzētu uzņemt tieši no maizes, miltu un graudu izstrādājumiem. Vērtīgāka ir maize, kas gatavota no tumšajiem, rupjā maluma miltiem vai drupinātiem graudiem. Balastvielas, ko satur maize palīdz izsargāties no daudzām slimībām. Ir pierādīts, ka tās pat aizkavē saslimšanu ar vēzi. Precīzs balastvielu darbības mehānisms vēl nav izpētīts, taču apstirpinājums tam jau ir gūts.
Gandrīz katrai no maizes šķirnēm piemīt savas ārstnieciskās īpašības.
Tiem, kam ir problēmas ar pārāk augstu holesterīna daudzumu asinīs, ieteicama Brokastu grauzdiņu baltmaize ar sojas graudiem - sojas graudi samazina holesterīna daudzumu. Vērtīga ir arī Rudzu maize ar klijām vai Kliju veidņu maize. Mūsu ierastais uzturs ir pārāk trekns un pārsaldināts. Tādas barības kaitīgie vielmaiņas produkti netiek izvadīti no organisma, bet noslāņojas uz zarnu sieniņām. Klijas organismā darbojas kā suka, attīrot gremošanas traktu no kaitīgiem vielmaiņas produktiem, kas noslāņojas uz zarnu sieniņām. Veselīgas ir arī Veselības maize un Līgo maize. Veselības maizes sastāvā ir kviešu milti, skaldītie kviešu putraimi, raugs, sāls, saulespuļu eļla, cukurs, olas un ķimenes. Tas maizei piedod patīkamu garšu un aromātu. Skaldītie graudi dod šai maizei raksturīgo irdeno struktūru. Enerģētiskā vērtība 100 gramiem šī produkta ir 240 kcal. Šī ir maizes šķirne, kuras ražošanā izmanto tikai dabiskās mīklas raudzēšanas metodes. Tā nesatur ķīmiskus uzlabotājus.           
Maizes piedevas un uzlabotāji
Lielākā daļa pārtikas piedevu tiek lietotas jau simtiem gadu. Tās lielākoties ir dabiskas, jo tiek gatavotas no dzīvnieku vai augu valsts radītiem izejmateriāliem. Lai maize būtu laba un garšīga, viena no populārākajām piedevām maizes un maizes izstrādājumu cepšanai vienmēr ir bijis cepšanas pulveris, kura sastāvā ir askorbīnskābe. To ļoti bieži lieto arī mājās.
Emulgatori (ēdamās taukskābes un to atvasinājumi)
  • tie padara maizi apjomīgāku un palīdz nodrošināt mīkstumu.
Piedevas (askorbīnskābe, vitamīns C)
  • kas uzlabo miltu kvalitāti maizes cepšanas procesā.
Dabiskas izcelsmes fermenti mīklas kvalitātes kontrolei
Maize tiek cepta no skrotētiem rudzu un 1. šķiras kviešu miltiem, izmantojot plaucēto iejavu. Mīklai pievieno rafinēto sīrupu, cukuru, sāli, iesalu, koriandru. Koriandrs piešķir maizei īpatnēju garšu un aromātu. Ar šo aromātisko garšaugu pārkaisīta arī maizes garoza.
Plaucēta un raudzēta apses koka kublos bez rauga, pēc senām maiznieku receptēm. Cepta no ekoloģiski tīriem rudzu miltiem, nedaudzs pievienojot kviešu miltus, cukuru, sāli un ķimenes. Maizes forma ir apaļa, veidota ar rokām.
Ar savām garšas īpašībām tradicionāla rupjmaize, kas cepta no rupjajiem rudzu miltiem
Šī maize izstrādāta pēc senām rupja maluma rudzu maizes receptēm ar plaucējumu, rafinēto sīrupu, iesalu, sāli, pievienojot sausās piena sūkalas un ķimenes un apberot ar klijām. Klijas organismā darbojas kā suka, kas attīra gremošanas traktu no kaitīgajiem vielmaiņas produktiem, kas noslāņojas uz zarnu sieniņām.
Šī maize izstrādāta pēc senām rupja maluma rudzu maizes receptēm ar plaucējumu, rafinēto sīrupu, iesalu, sāli, pievienojot sausās piena sūkalas un ķimenes un apberot ar klijām. Klijas organismā darbojas kā suka, kas attīra gremošanas traktu no kaitīgajiem vielmaiņas produktiem, kas noslāņojas uz zarnu sieniņām.

No skrotētajiem rudzu un kviešu miltiem gatavotā maize satur cilvēkam nepieciešamās minerālvielas un organismam svarīgus vitamīnus.
Nelielas formas rupjmaize, cepta no rudzu skrotētajiem un kviešu miltiem, izmantojot šķidro ieraugu.
Šīs maizes receptes pamatā ir senas maizes cepšanas tradīcijas, izmantojot tā saucamos ieraugus. Lauces maizes gatavošanas laiks, salīdzinot ar citām maizes šķirnēm, ir daudz ilgāks. Lai maize iegūtu estētisku ārējo izskatu un, lai būtu garšīgāka, receptē izmantota neliela daļa kviešu miltu. Tā kā šī izstrādājuma pamatā ir rudzu milti, maize satur daudz cilvēkam nepieciešamo minerālvielu un cilvēka organismam svarīgus vitamīnus.
Graudu maize Līgo nesatur konservantus, krāsvielas, ne arī taukus un cukuru - tātad tas ir diētisks produkts. Lai uzlabotu maizes garšas īpašības, izmanto cietes sīrupu, ko cilvēka organisms pārstrādā daudz vieglāk nekā parasto cukuru. Drupināto graudu un linsēklu izmantošana ir bagātinājusi šo maizi ar olbaltumvielām, kā arī uzturam nepieciešamām šķiedrvielām.
Šis ir pilnīgi jauns un neredzēts produkts Latvijas maizes tirgū. Tās ir rudzu - kviešu maizītes ar sojas graudiem, putraimiem un kartupeļu pārslām, kas pārgrieztas šķērsām uz pusēm – ideālas sviestmaižu pagatavošanai. Produkta forma un izskats nāk no Skandināvijas valstīm, taču pašu Rīta Rikas recepti izstrādājuši Hanzas Maiznīcas speciālisti.


Maizi cep pēc sentēvu metodēm, plaucē un raudzē apses koka kublos. Mīklu šai saldskābmaizei gatavo trīs posmos: plaucējuma gatvošana, plaucējuma ieraudzēšana un mīklas mīcīšana. Maizes gatavošanas tehnoloģiskais process ir aptuveni 36 stundas. Mājas saldskābmaizei ir tai raksturīga saldskāba garša, kura saglabājas vairākas dienas, pateicoties īpašajam sagatavošanas procesam
Šo maizi cep pēc seno maizes cepēju izstrādātas tehnoloģijas, izmantojot modernas ražošanas iekārtas, tādejādi uzlabojot maizes kvalitāti. Hanzas saldskābmaize ir diētisks produkts ar samazinātu skābes daudzumu. Maizei ir augsta bioloģiska vērtība - daudz minerālvielu, vitamīnu un vērtīgo aminoskābju.


Sastāvā ietilpst augstākā labuma kviešu milti, cukurs un augstas kvalitātes margarīns, kas piešķir tai patīkamu un maigu garšu.
Šīs maizes sastāvā ir šķeltie graudi, kas veselības maizei rada raksturīgo irdeno struktūru. Tā ir diētiska maizes šķirne, kuras ražošanā izmanto tikai dabiskās mīklas raudzēšanas metodes. Veselības maize nesatur uzlabotājus.
Šī baltmaize tiek izstrādāta ar jaunām vācu firmas Werner & Pfleiderer tehnoloģiskām iekārtām, kas dod iespēju panākt būtisku kvalitātes uzlabojumu. Ražojot baltmaizi no augstākā labuma kviešu miltiem, pielieto ekoloģiski tīru uzlabotāju, kas satur cukuru, augu eļlu, vitamīnu C un olbaltumvielas.
Brokastu grauzdiņu baltmaize ir patīkama piedeva ne tikai brokastu, bet arī vakariņu galdā. Šīs maizes cepšanā tiek izmantotas tikai kvalitatīvas un augstvērtīgas izejvielas - baltmaize tiek cepta no augstākā labuma kviešu miltiem, rauga, sāls. Mīklā pēc receptes pievienotais augstas kvalitātes cukurs un margarīns piešķir baltmaizei patīkami maigu garšu un aromātu, kā arī palielina šī izstrādājuma enerģētisko vērtību.
Tā ir augstvērtīga baltmaize ar sojas graudu piedevu, kas īpaši garšīga ir tostēta. Jāuzsver, ka amerikāņu zinātnieki nesen nākuši klajā ar paziņojumu, ka ir atklājuši sojas pupiņās esošu vielu, kas samazina holesterīna daudzumu asinīs.
Mūsu ierastais uzturs ir pārāk pārsaldināts. Tādas barības kaitīgie vielmaiņas produkti netiek izvadīti no organisma, bet noslāņojas uz zarnu sieniņām. Toties klijas organismā darbojas kā suka, kas attīra gremošanas traktu.
·         Hamburgeru maizītes 370g


·         Galvaspilsētas kēkss 1kg




SIA   GRINHOFS


Firmā ir apvienota maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana. Ražošana ir aprīkota ar pasaules slavenāko firmu "MIWE", "DIOSNA", "KEMPER" iekārtām, kuras ļauj izmantot mūsdienīgas tehnoloģijas. Ja firmas darbības sākumā tika ražoti 5 maizes un 10 konditorejas izstrādājumu veidi, tad pašlaik firmā tiek izgatavoti 40 maizes un100 konditorejas izstrādājumu veidi (bulciņas, kūkas, tortes, ruletes, cepumi). Firmas speciālisti nepārtraukti strādā pie izgatavotās produkcijas sortimenta paplašināšanas un pilnveidošanas, pielietojot jaunākās tehnoloģijas, tomēr tanī pašā laikā cenšoties saglabāt Latvijas senās, bagātās maizes un konditorejas tradīcijas. Produkciju realizē liels daudzums firmu.

SIA DJUSS



Firma “DJUSS” jau piekto gadu ieņem stabilu vietu Latvijas konditorejas izstrādājumu tirgū, kā arī eksportē produkciju uz Lietuvu, Igauniju un Krieviju. Pircējiem piedāvā 20 veidu prjaņikus un 60 veidu cepumus ar un bez pildījuma. Izvēle ir bagāta - dažāda veida prjaņiki un cepumi ar maltām aprikozēm, avenēm, magonēm, citronu gabaliņiem, dabīgo medu, rozīnēm, kakao, halvu, sukādēm u.c. Īpaši iecienīti ir prjaņiki “Pārsteigums”, kas pārsteidz ar savdabīgu garšas un vizuālo efektu.
Gardēži var izvēlēties cepumu asortus ar pildījumu un šokolādes glazūru. Pircējiem, kuri rūpējas par savu veselību, piedāvājam “Glazētos prjaņikus”, kuru sastāvā nav taukvielu, kā arī bezmiltu cepumus “Kokosa mēringi” un “Sojas”.
Uzņēmuma saimnieciskās darbības mērķis ir izgatavot garšīgu un kvalitatīvu produkciju par pietiekami zemām cenām. Mūsu ražotie konditorejas izstrādājumi ir ekoloģiski tīri, jo izmantojam Latvijas zemnieku ražotos produktus - miltus, ievārījumu, kondensēto pienu un medu.
Pēc pircēju vēlmēm produkcija tiek fasēta gan dažāda izmēra maisiņos, gan arī glītās un izturīgās kastēs (vairumpircējiem), kā arī greznākās kārbiņās, kuras var būt kā jauka dāvana svētkos.                                                              


Uzglabāšana un saiņošana

Maizi var saiņot polietelēnā, lakotā celofānā, parafinētā papīrā, bet galvenokārt saiņošanā tiek izmantots polietelēns. Tas ļauj apskatīt maizi, vienlaicīgi palielinot maizes uzglabāšanas laiku.  Vispiemērotākā temperatūra maizes glabāšanai ir 18 – 20 grādi, bet ne zemāk par 8 grādiem. Nepieciešams, lai gaiss uzglabāšanas telpas būtu mēreni sauss (~75%relat.mitrums).
Ø  maizi no atsēnalotajiem rudzu miltiem nedrīkst glabāt ilgāk kā 48 stundas no izcepšanas brīža
Ø  kviešu maizi no šķirnes miltiem (izņemot sīkos gabalizstrādājumus) – ne ilgāk par 24 stundām
Ø  sīkos gabalizstrādājumus – ne ilgāk par 16 stundām


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru