Maizes preču sortimentā ietilpst
Ø Maize (rudzu, kviešu, maisījuma, kliju u.c., kā arī smalkmaizītes)
Ø Baranku izstrādājumi (barankas, baranku sausiņi, mīkstās barankas)
Ø Baltmaizes sausiņi
Ar maizi mēs uzņemam karbohidrātus,
kas ir neaizstājams enerģijas avots. Tie enerģiju ģenerē lēnāk un mūsu
aktivitāti saglabā ilgāk. Maize satur daudzas organismam nepieciešamās vielas,
vitamīnus un minerālus. Pēdējie zinātniskie pētījumi liecina, ka apmēram trešo
daļu no visas enerģijas vajadzētu uzņemt tieši no maizes, miltu un graudu
izstrādājumiem. Vērtīgāka ir maize, kas gatavota no tumšajiem, rupjā maluma
miltiem vai drupinātiem graudiem. Balastvielas, ko satur maize palīdz
izsargāties no daudzām slimībām. Ir pierādīts, ka tās pat aizkavē saslimšanu ar
vēzi. Precīzs balastvielu darbības mehānisms vēl nav izpētīts, taču
apstirpinājums tam jau ir gūts.
Gandrīz katrai no maizes šķirnēm
piemīt savas ārstnieciskās īpašības.
Tiem, kam ir
problēmas ar pārāk augstu holesterīna daudzumu asinīs, ieteicama Brokastu grauzdiņu
baltmaize ar sojas graudiem - sojas graudi samazina holesterīna daudzumu.
Vērtīga ir arī Rudzu maize ar
klijām vai Kliju
veidņu maize. Mūsu ierastais uzturs ir pārāk trekns un pārsaldināts. Tādas
barības kaitīgie vielmaiņas produkti netiek izvadīti no organisma, bet
noslāņojas uz zarnu sieniņām. Klijas organismā darbojas kā suka, attīrot
gremošanas traktu no kaitīgiem vielmaiņas produktiem, kas noslāņojas uz zarnu
sieniņām. Veselīgas ir arī Veselības
maize un Līgo maize.
Veselības maizes sastāvā ir kviešu milti, skaldītie kviešu putraimi, raugs,
sāls, saulespuļu eļla, cukurs, olas un ķimenes. Tas maizei piedod patīkamu
garšu un aromātu. Skaldītie graudi dod šai maizei raksturīgo irdeno struktūru.
Enerģētiskā vērtība 100 gramiem šī produkta ir 240 kcal. Šī ir maizes šķirne,
kuras ražošanā izmanto tikai dabiskās mīklas raudzēšanas metodes. Tā nesatur
ķīmiskus uzlabotājus.
Maizes piedevas un uzlabotāji
Lielākā daļa pārtikas piedevu tiek
lietotas jau simtiem gadu. Tās lielākoties ir dabiskas, jo tiek gatavotas no
dzīvnieku vai augu valsts radītiem izejmateriāliem. Lai maize būtu laba un
garšīga, viena no populārākajām piedevām maizes un maizes izstrādājumu cepšanai
vienmēr ir bijis cepšanas pulveris, kura sastāvā ir askorbīnskābe. To ļoti
bieži lieto arī mājās.
Emulgatori (ēdamās taukskābes un
to atvasinājumi)
- tie padara maizi apjomīgāku un palīdz nodrošināt mīkstumu.
Piedevas (askorbīnskābe,
vitamīns C)
- kas uzlabo miltu kvalitāti maizes cepšanas procesā.
Dabiskas izcelsmes fermenti mīklas kvalitātes kontrolei
- Borodinas veidņu maize 450 g
Maize tiek cepta no skrotētiem rudzu un 1. šķiras kviešu miltiem,
izmantojot plaucēto iejavu. Mīklai pievieno rafinēto sīrupu, cukuru, sāli,
iesalu, koriandru. Koriandrs piešķir maizei īpatnēju garšu un aromātu. Ar šo
aromātisko garšaugu pārkaisīta arī maizes garoza.
- Dzirnavu maize 600 g
- Tīruma maize 700g
Plaucēta un raudzēta apses koka kublos bez
rauga, pēc senām maiznieku receptēm. Cepta no ekoloģiski tīriem rudzu miltiem,
nedaudzs pievienojot kviešu miltus, cukuru, sāli un ķimenes. Maizes forma ir
apaļa, veidota ar rokām.
- Rudzu maize 650g
Ar savām garšas īpašībām tradicionāla
rupjmaize, kas cepta no rupjajiem rudzu miltiem
Šī maize izstrādāta pēc senām rupja maluma
rudzu maizes receptēm ar plaucējumu, rafinēto sīrupu, iesalu, sāli, pievienojot
sausās piena sūkalas un ķimenes un apberot ar klijām. Klijas organismā darbojas
kā suka, kas attīra gremošanas traktu no kaitīgajiem vielmaiņas produktiem, kas
noslāņojas uz zarnu sieniņām.
- Jurģu maize 700g
- Senču maize 600g
Šī maize izstrādāta pēc senām rupja maluma
rudzu maizes receptēm ar plaucējumu, rafinēto sīrupu, iesalu, sāli, pievienojot
sausās piena sūkalas un ķimenes un apberot ar klijām. Klijas organismā darbojas
kā suka, kas attīra gremošanas traktu no kaitīgajiem vielmaiņas produktiem, kas
noslāņojas uz zarnu sieniņām.
- Pārdaugavas maize 700g
No skrotētajiem rudzu un kviešu miltiem
gatavotā maize satur cilvēkam nepieciešamās minerālvielas un organismam
svarīgus vitamīnus.
- Abras maize 450g
Nelielas formas rupjmaize, cepta no rudzu
skrotētajiem un kviešu miltiem, izmantojot šķidro ieraugu.
- Klēts maize 450g
- Lauces veidņu maize 600g
Šīs maizes receptes
pamatā ir senas maizes cepšanas tradīcijas, izmantojot tā saucamos ieraugus.
Lauces maizes gatavošanas laiks, salīdzinot ar citām maizes šķirnēm, ir daudz
ilgāks. Lai maize iegūtu estētisku ārējo izskatu un, lai būtu garšīgāka,
receptē izmantota neliela daļa kviešu miltu. Tā kā šī izstrādājuma pamatā ir
rudzu milti, maize satur daudz cilvēkam nepieciešamo minerālvielu un cilvēka
organismam svarīgus vitamīnus.
- Lauku maize 600g
- Līvu maize 600g
- Līgo maize 500g
Graudu maize Līgo nesatur konservantus, krāsvielas, ne arī taukus un
cukuru - tātad tas ir diētisks produkts. Lai uzlabotu maizes garšas īpašības,
izmanto cietes sīrupu, ko cilvēka organisms pārstrādā daudz vieglāk nekā
parasto cukuru. Drupināto graudu un linsēklu izmantošana ir bagātinājusi šo
maizi ar olbaltumvielām, kā arī uzturam nepieciešamām šķiedrvielām.
- Rīta Rika 190g
Šis ir pilnīgi jauns un neredzēts produkts
Latvijas maizes tirgū. Tās ir rudzu - kviešu maizītes ar sojas graudiem,
putraimiem un kartupeļu pārslām, kas pārgrieztas šķērsām uz pusēm – ideālas
sviestmaižu pagatavošanai. Produkta forma un izskats nāk no Skandināvijas
valstīm, taču pašu Rīta Rikas recepti izstrādājuši Hanzas Maiznīcas
speciālisti.
- Mājas saldskābmaize 800g
Maizi cep pēc sentēvu metodēm, plaucē un
raudzē apses koka kublos. Mīklu šai saldskābmaizei gatavo trīs posmos:
plaucējuma gatvošana, plaucējuma ieraudzēšana un mīklas mīcīšana. Maizes
gatavošanas tehnoloģiskais process ir aptuveni 36 stundas. Mājas saldskābmaizei
ir tai raksturīga saldskāba garša, kura saglabājas vairākas dienas, pateicoties
īpašajam sagatavošanas procesam
- Hanzas saldskābmaize 600g
Šo maizi cep pēc seno maizes cepēju
izstrādātas tehnoloģijas, izmantojot modernas ražošanas iekārtas, tādejādi
uzlabojot maizes kvalitāti. Hanzas saldskābmaize ir diētisks produkts ar
samazinātu skābes daudzumu. Maizei ir augsta bioloģiska vērtība - daudz
minerālvielu, vitamīnu un vērtīgo aminoskābju.
- Vidzemes baltmaize 370g
Sastāvā ietilpst augstākā labuma kviešu milti,
cukurs un augstas kvalitātes margarīns, kas piešķir tai patīkamu un maigu
garšu.
- Ievas baltmaize 380g
- Āgenskalna baltmaize 370g
- Baltmaize Vārpa 350g
- Abavas baltmaize 350g
- Īves baltmaize 350g
- Zolitūdes baltmaize 700g
- Kliju maize 350g
- Pītā maize ar magonēm 300g
- Veselības maize 250g
Šīs maizes sastāvā ir šķeltie graudi, kas
veselības maizei rada raksturīgo irdeno struktūru. Tā ir diētiska maizes
šķirne, kuras ražošanā izmanto tikai dabiskās mīklas raudzēšanas metodes.
Veselības maize nesatur uzlabotājus.
Šī baltmaize tiek izstrādāta ar jaunām vācu
firmas Werner & Pfleiderer tehnoloģiskām iekārtām, kas dod iespēju panākt
būtisku kvalitātes uzlabojumu. Ražojot baltmaizi no augstākā labuma kviešu
miltiem, pielieto ekoloģiski tīru uzlabotāju, kas satur cukuru, augu eļlu,
vitamīnu C un olbaltumvielas.
- Kurzemes baltmaize 350g
- Piena vītā baltmaize 300g
- Vakariņu radziņš 150g
- Franču baltmaize 300g
- Brokastu grauzdiņu baltmaize 450g
Brokastu grauzdiņu baltmaize ir patīkama
piedeva ne tikai brokastu, bet arī vakariņu galdā. Šīs maizes cepšanā tiek
izmantotas tikai kvalitatīvas un augstvērtīgas izejvielas - baltmaize tiek
cepta no augstākā labuma kviešu miltiem, rauga, sāls. Mīklā pēc receptes
pievienotais augstas kvalitātes cukurs un margarīns piešķir baltmaizei patīkami
maigu garšu un aromātu, kā arī palielina šī izstrādājuma enerģētisko vērtību.
Tā ir augstvērtīga baltmaize ar sojas graudu
piedevu, kas īpaši garšīga ir tostēta. Jāuzsver, ka amerikāņu zinātnieki nesen
nākuši klajā ar paziņojumu, ka ir atklājuši sojas pupiņās esošu vielu, kas
samazina holesterīna daudzumu asinīs.
- Veidņu maizīte 200g
- Kliju veidņu maizīte 300g ‘& 450g
Mūsu ierastais uzturs ir pārāk pārsaldināts. Tādas barības kaitīgie
vielmaiņas produkti netiek izvadīti no organisma, bet noslāņojas uz zarnu
sieniņām. Toties klijas organismā darbojas kā suka, kas attīra gremošanas
traktu.
- Ķiploku baltmaize 30g
- Maizītes Magonīte 65g
- Hot Dog maizītes 250g
- Dzeltenā maize 350g
- Rīgas pīrāgs ar kanēli 350g
- Dienvidu maizīte 50g
·
Hamburgeru maizītes 370g
- Magoņmaizīte 50g
- Maizīte Taurenītis 50g
- Radziņš ar ievārījumu 50g
- Pītā maizīte 60g
- Maizīte Marta 60g
- Maizīte Artūrs 80g
- Kārtainās Vīnes maizītes 70g
- Zaķīši 50g
- Kārtainā maizīte Spulga 50g
- Kārtainās Mēlītes 40g
- Pumperniķeļi 55g
- Kārtainās Zvaigznītes 25g
- Kārtainā maizīte Lauma 60g
- Kārtainās Austiņas 40g
- Kārtainā maizīte Valnītis 70g
- Kruasāni 50g
- Kārtainā maizīte Pakavs 210g
- Magoņu rulete 250g
- Rozīņu štricele 250g
- Magoņu štricele 250g
- Svētku kliņģeris 280g
- Kliņģeris 500g
- Smilšu gredzens 50g
- Smalkmaizīte ar glazūru 60g
- Ģimenes maizīte 150g
·
Galvaspilsētas kēkss 1kg
SIA GRINHOFS
Firmā ir apvienota maizes un konditorejas
izstrādājumu ražošana. Ražošana ir aprīkota ar pasaules slavenāko firmu
"MIWE", "DIOSNA", "KEMPER" iekārtām, kuras ļauj
izmantot mūsdienīgas tehnoloģijas. Ja firmas darbības sākumā tika ražoti 5
maizes un 10 konditorejas izstrādājumu veidi, tad pašlaik firmā tiek izgatavoti
40 maizes un100 konditorejas izstrādājumu veidi (bulciņas, kūkas, tortes,
ruletes, cepumi). Firmas speciālisti nepārtraukti strādā pie izgatavotās
produkcijas sortimenta paplašināšanas un pilnveidošanas, pielietojot jaunākās
tehnoloģijas, tomēr tanī pašā laikā cenšoties saglabāt Latvijas senās, bagātās
maizes un konditorejas tradīcijas. Produkciju realizē liels daudzums firmu.
SIA DJUSS
Firma
“DJUSS” jau piekto gadu ieņem stabilu vietu Latvijas konditorejas izstrādājumu
tirgū, kā arī eksportē produkciju uz Lietuvu, Igauniju un Krieviju. Pircējiem
piedāvā 20 veidu prjaņikus un 60 veidu cepumus ar un bez pildījuma. Izvēle ir
bagāta - dažāda veida prjaņiki un cepumi ar maltām aprikozēm, avenēm, magonēm,
citronu gabaliņiem, dabīgo medu, rozīnēm, kakao, halvu, sukādēm u.c. Īpaši
iecienīti ir prjaņiki “Pārsteigums”, kas pārsteidz ar savdabīgu garšas un
vizuālo efektu.
Gardēži
var izvēlēties cepumu asortus ar pildījumu un šokolādes glazūru. Pircējiem,
kuri rūpējas par savu veselību, piedāvājam “Glazētos prjaņikus”, kuru sastāvā
nav taukvielu, kā arī bezmiltu cepumus “Kokosa mēringi” un “Sojas”.
Uzņēmuma saimnieciskās darbības mērķis ir
izgatavot garšīgu un kvalitatīvu produkciju par pietiekami zemām cenām. Mūsu
ražotie konditorejas izstrādājumi ir ekoloģiski tīri, jo izmantojam Latvijas
zemnieku ražotos produktus - miltus, ievārījumu, kondensēto pienu un medu.
Pēc pircēju vēlmēm produkcija tiek fasēta
gan dažāda izmēra maisiņos, gan arī glītās un izturīgās kastēs
(vairumpircējiem), kā arī greznākās kārbiņās, kuras var būt kā jauka dāvana
svētkos.
Uzglabāšana un saiņošana
Maizi var saiņot polietelēnā, lakotā celofānā, parafinētā papīrā, bet
galvenokārt saiņošanā tiek izmantots polietelēns. Tas ļauj apskatīt maizi,
vienlaicīgi palielinot maizes uzglabāšanas laiku. Vispiemērotākā temperatūra maizes glabāšanai
ir 18 – 20 grādi, bet ne zemāk par 8 grādiem. Nepieciešams, lai gaiss
uzglabāšanas telpas būtu mēreni sauss (~75%relat.mitrums).
Ø maizi no atsēnalotajiem rudzu miltiem nedrīkst glabāt ilgāk kā 48
stundas no izcepšanas brīža
Ø kviešu maizi no šķirnes miltiem (izņemot sīkos gabalizstrādājumus) – ne
ilgāk par 24 stundām
Ø sīkos gabalizstrādājumus – ne ilgāk par 16 stundām
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru