Autors : Nezināms
1.
Ko var pieskaitīt pie neregulārajiem faktoriem ?
a)
visus ar dabas klimatiskajiem un metereoloģiskajiem apstākļiem saistītos
faktorus.
b)
tādus kurus var ietekmēt ar mērķtiecīgu darbu.
c)
var piesaistīt visus augu dzīvi ietekmējošos faktorus.
2.
Kas ir daļēji regulārie faktori ?
a)
ir tādi, kurus var ietekmēt ar mērķtiecīgu darbu, taču
pilnīgai regulācijai tie nepakļaujas.
b)ir
tādi ,kurus var pieskaitīt pie visu augu dzīvi ietekmējošos fakporus.
c)
tie ir visi ar dabas klimatiskajiem un metereoloģiskajiem apstākļiem saistītie
faktori.
3.
Ko var pieskaitīt pie regulējamiem faktoriem ?
a) var pieskaitīt visus ar
dabas klimatuskajiem un metereoloģiskajiem apstākļiem saistītos faktorus.
b) Var pieskaitīt visus augu
dzīvi ietekmējošos faktorus.
4.
Kādas ir pirmās grupas labības ?
a) 1.grupas labības ir rīss,
kukurūza, prosa un sargo.
b) 1.grupas labības ir rudzi,
kvieši, mieži un auzas.
c) 1.grupas labība ir rudzi,
rīss, mieži, kukurūza.
5.
Kādas ir otrās grupas labības ?
a) 2.grupas labības ir rīss,
kukurūza, prosa un sargo.
b) 2.grupas labības ir rudzi,
kvieši, mieži un auzas.
c) 2.grupas labības ir rudzi,
rīss, mieži, kukurūza.
6.
Pēdējos piecos gados labību kopplatība pasaulē sastāda:
a) 500-800 milj. ha .
b) 650-700 milj. ha .
c) 700-720 milj. ha .
d) 720-800 milj. ha .
7.Kāda
ir svarīgākā grauda sastāvdaļa ?
a) Tauki.
b) Olbaltumvielas .
c) Kokšķiedras.
8.
Kādas ir fenoloģiskās fāzes ?
a) dīgšana, stiebrošana,
plaukšana .
b) dīgšana, cerošana, plaukšana
.
c) dīgšana, cerošana,
stiebrošana, plaukšana .
9.
Kas nepieciešams lai, graudi varētu normāli sadīgt .
a) ūdens, siltums, gaiss .
b) ūdens, siltums, gaiss,
augsne .
c) augsne, siltums, gaiss,
saules gaisma, ūdens .
10.
Kādus periodus izšķir nogatavošanās fāze ?
a) sēklu veidošanos,
piengatvību, vaskgatavību, cietgatavību .
b) sēklu veidošanos,
cietgatavību .
c) sēklu veidošanos,
vaskgatavību .
d) sēklu veidošanos,
piengatavību ,cietgatavību .
11.
Graudaugu šķirņu vērtēšanā kā svarīgākās saimnieciski bioloģiskās īpašības ir ?
a) ražība, agu garums,
veldresizturība, graudu rupjums, izturība pret slimībām .
b) ražība, veģetācijas prioda
garums, uagu garums, veldresizturība, graudu rupjums, izturība pret slimībām .
c) izturība pret slimībām,
ražībā, graudu rupjums .
12.
Augu norūdīšana labāk notiek :
a) no +8-+10 c.,bet naktīs līdz
0 c.
b) no +10-+18 c.,bet naktīs
līdz +5 c.
c) no +5-+8 c.,bet naktīs līdz
–3 c.
13.
Pirms ziemošanas perioda iestāšanās no augu sausnes masas,augos cukura
koncentrācija sasniedz :
a)
10-15 % .
b) 5-14 % .
c) 20-25 % .
d) 25-33 %.
e) 30-41 % .
Atbildes!
1. a)
2. a)
3. b)
4. b)
5. a)
6. c)
7. b)
8. c)
9. a)
10. a)
11. b)
12. a)
13. c)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru