MMPI analīze. 3


MMPI analīze.

Sieviete, 21g.


Skalā L T=40  Šī skala norāda un to, ka rezultāti var tikt analizēti, jo nav tendences pasniegt sevi vēlamā veidā. Skalā F T=58 ,tātad rezultāti var tikt analizēti. Skalā K T=64 un F-K >11, tad rezultāti var tikt analizēti.


1.skala – hipohondrija, superkontrole.
T=75. Šī skala ir viena no visaugstākajām un atrodas robežstāvokļa pozīcijā, kas norāda uz augstu sevis kontrolēšanu, turēšanos “rāmjos”, spontanitātes trūkumu, līdz ar to iespējama somatizācija. Rezultāts norāda arī uz inertu domāšanas stilu, noslieci uz dogmatismu, zināmām bailēm izpaust savu individualitāti. Šīs skalas rezultāts norāda uz hipohondrijas iespējamību, tuvošanos tai.
2. skala – depresija, trauksme, pesimisms.
T=51, kas norāda ka konkrētajā  - testa veikšanas brīdī nav depresijas, pesimisma,  bijis vidējs  trauksmes līmenis, rezultāts norāda uz aktivitāti, enerģiskumu, sabiedriskumu, augstu pašvērtējumu.
3.skala – histērija, emocionālā labilitāte, trauksmes izsaucošā faktora izstumšana.
T=57, kas norāda uz emocionālu briedumu, noturīgu pašvērtējumu. Nav noviržu no normas.
4.skala – psihopātija, emocionālā sasprindzinājuma realizācija uzvedībā.
T=68, kas norāda uz aktivitāti, meklējošu dzīves pozīciju, spēju konkurēt, kontrolēt savu rīcību, pašpārliecinātību. Stresu rada ārēja kontrole, ietekme.Nav noviržu no normas. 
5.skala – sievišķība.
T=55, kas norāda, ka neiezīmējas tādas iezīmes kā dominēšana, agresija, kā arī neparādās tādas īpašības kā pakļāvība, izteikts maigums. Nav noviržu ni normas.
6.skala – paranojalitāte, afektu rigiditāte, rigiditāte.
T=62, kas norāda uz mērķtiecīgumu, pietiekamu pacietību,  racionālām prāta spējām, veselīgu skepsi, tendenci uz greizsirdību.
7.skala – psihostēnija, trauksme.
T=55, kas norāda uz atbildības sajūtu, jūtīgumu pret citu emocionālo noskaņu, bezkonfliktu attiecībām un mierīgām, līdzsvarotām attiecībām, kā arī jūtīgumu pret vides maiņu.
8.skala – šizofrēnija, autizācija, individualitāte.
T=61, kas norāda uz analītisku domāšanas stilu, noslieci uz introspekciju, zināmu radošumu, oriģinalitāti spriedumos, izskatā, izvēlīgumu kontaktu dibināšanā, orientāciju uz intuīciju, grūtībām pieņemt sabiedriskās normas, augstu pretenziju līmeni.
9.skala – trauksmes noliegšana, hipomaniakālas ievirzes, hipomānija, optimisms.
T=75, kas norāda uz robežstāvokli starp dzīvesprieku, aktivitāti, pozitīvu pašvērtējumu un nekontrolētu aktivitāti, neefektīvu darbošanos, tendenci nepabeigt darbības, ātru aizvainojamību.
0.skala –intraversija – ekstraversija.
T=36, kas norāda uz to, ka viegli vedo attiecības, ir sabiedriska, atklāta.


Profils.
Skalas L,F,K norāda, ka rezultāti ir ticami un var tikt interpretēti un analizēti.
 1.9.`
4.6.8.       
3.5.7.2. /
0 :
1:6:20
Redzams, ka virs atzīmes 70 atrodas  1. un 9. skalas, kas norāda uz samērā spēcīgu tendenci sevi kontrolēt, iespējams, somatizēšanu, neefektīvas darbības tendenci un iesāktā nepabegšanu līdz galam. Zem atzīmes 40 atrodas 0. skala, kas norāda nevis uz novirzi no normas, bet gan uz izteiktāku ekstraversiju.
Kopumā profils atrodas normas robežās un nav izteiktu noviržu no normas. Arī dažādu skalu kombinācijās neparādās nekādas novirzes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru