Biznesa plāns: Līgumsabiedrība “Bigmuskulis”



Mūsu uzņēmums piedāvās sekojošus pakalpojumus:
¨      Nodarbības trenažieru zālē
¨      Ritmikas nodarbības (bērniem)
¨      Aerobikas nodarbības (iesācējiem)
¨      Aerobikas nodarbības (ar paaugstinātu intensitāti)
Papildus klientu ērtībām tiks pārdoti arī atspirdzinošie dzērieni. Kā arī tiks nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes, kas saistītas ar atspirdzinošo dzērienu pārdošanu.


Līgumsabiedrība “Bigmuskulis” atrodas Liepājā, Jūras ielā 3, telefons uzziņām 34-75689, blakus Liepājas Boulinga centram (tanī pašā ēkā), tur pat kanāla malā atrodas arī jahtu piestātne, uzņēmumam ir ērti piebraukt ar sabiedrisko transportu (vienīgo Liepājas tramvaju un citiem sabiedriskiem transporta līdzekļiem), kā arī ir stāvlaukums, kur novietot personīgo auto. Galvenais uzņēmuma konkurents ir Māra Šveiduka sporta klubs “Lāčplēsis”, bet tas atrodas pilsētas otrajā daļā (pāri kanālam) un ir daudz tālāk no pilsētas centra. Mūsu uzņēmuma priekšrocības konkurences cīņā ir piedāvātās zemās cenas, iespēja ietaupīt laiku, kā arī kvalitatīvais aprīkojums un darbinieku laipnā attieksme pret klientiem.
Uzņēmums plāno ievietot reklāmas sludinājumus pilsētas radio (Rietumu radio) un pilsētas avīzē (Kurzemes Ekspresis) uz ļoti izdevīgiem noteikumiem.  Reklāmas plakāti tiks izvietoti arī pilsētā, skolās, kā arī tuvākajā apkārtnē – pie veikaliem, pieturās u.c.. Tādā veidā mēs piesaistīsim apmeklētājus no visas pilsētas
Galvenie līgumsabiedrības “Bigmuskulis” ienākumi būs no trenažieru zāles, ritmikas un aerobikas nodarbībām, kā arī no atspirdzinošo dzērienu un abonementu pārdošanas. Savukārt, uzņēmuma izdevumus sastādīs telpu īre, telekomunikāciju maksājumi, nepieciešamā inventāra iegāde, atspirdzinošo dzērienu sagāde, mūzikas centra noma, trenažieru tehniskā apkope, kā arī reklāmas un algu izdevumi.
Biznesa plāns ir izstrādāts uz 1 kalendāro gadu, jo uz tikpat ilgu laiku ir noslēgts īres līgums ar Liepājas Boulinga centru, bet ceram, ka mūsu sadarbība ilgs vairāk par 1 gadu un mēs ar sava sporta kluba darbību pierādīsim, ka spējam attīstīties, piesaistīt klientus gan sev, gan boulinga centram
Mēs saprotam, ka, darbojoties šajā jomā, pastāv zināms risks, tomēr mēs ticam, ka spēsim šo risku pārvarēt un sekmīgi darboties. Arī apstāklis, ka mūsu kolektīvā valda savstarpējā cieņa un sapratne, ļaus mums veiksmīgi darboties šajā uzņēmumā.
















Biznesa plāna izklāsts.

1. Uzņēmums un tā darbības jomas.

  Uzņēmums “Bigmuskulis” ir uzņēmējsabiedrība, tas ir fizisko personu apvienība uzņēmējdarbības veikšanai. Uzņēmējsabiedrība “Bigmuskulis” ir līgumsabiedrība, tas ir uzņēmējsabiedrība , kas izveidota uz tās dalībnieku noslēgta līguma pamata un, kur visi četri dalībnieki dala risku un peļņu atbilstoši noslēgtajam partnerlīgumam. Šī uzņēmējdarbības forma ļauj uzņēmumam piesaistīt papildus līdzekļus, ir augstāka vadības specializācija nekā individuālajā uzņēmumā, partneri veicina jaunu ideju īstenošanu un talantu iesaistīšanu uzņēmējdarbībā. Šajā uzņēmējdarbības formā partneriem ir pilna un solidāra atbildība.
     Līgumsabiedrība “Bigmuskulis” ir uzņēmums, kas nodarbojas ar sporta aktivitātēm. Uzņēmuma “Bigmuskulis” dibinātāji un īpašnieki ir Margarita Zīle, Elizabete Teilore, Zane Splīte, Kaspars Silenieks. Visi četri dalībnieki dibināšanā ir ieguldījuši vienādu sākuma kapitālu - 750 Ls. Sākuma kapitāla nepieciešamo naudas summu Zane Splīte ir aizņēmusies no vecākiem kā ilgtermiņa bezprocenta aizdevumu, bet pārējie dibinātāji ir ieguldījuši savus personiskos līdzekļus. Sākuma kapitāls nepieciešams inventāra iegādei ( trenažieri, saliekamā siena u.c.).
     Līgumsabiedrība “Bigmuskulis” ir nodibināta uz 1 gadu un ir noslēgts īres līgums ar Liepājas Boulinga centru, jo nepieciešamās telpas ēkā Jūras ielā 3 pieder minētajam centram. Uzņēmums veiks sadarbību ar Liepājā esošo pilsētas avīzi “Kurzemes Ekspresis” un Rietumu radio.
     Uzņēmuma dibinātāji (personas ar lielām idejām un strādāt griboši, kuriem ļoti patīk sports un tamlīdzīgas aktivitātes), līdz šim ar uzņēmējdarbību nav nodarbojušies. Taču tas viņus neattur no savu mērķu īstenošanas – izveidot sporta klubu par prieku sev un saviem draugiem, kā arī citiem pilsētas iedzīvotājiem un noteikti ne tikai Liepājas pilsētas iedzīvotājiem.


2. Prece un pakalpojumi.

     Līgumsabiedrība “Bigmuskulis” veiks gan preču pārdošanu, gan sniegs pakalpojumus. Manuprāt cilvēkiem šādi pakalpojumi vienmēr būs nepieciešami, ja tikai tie būs viņiem izdevīgā vietā un laikā. Sporta nodarbības palīdz cilvēkiem atbrīvoties no stresa un arī atslēgties no ikdienas sadzīviskajiem pienākumiem, kā arī uzņemties spēka un enerģijas jaunai dienai.

Uzņēmuma piedāvātās preces ir :
¨      atspirdzinošie dzērieni - “Mangaļi”, “Vichy”, “Sprite”, “Coca -Cola”, “Fanta” un sulas, kas tiks piegādāti no vairumtirdzniecības bāzes Liepājā par ļoti izdevīgām cenām. Dzērieni atspirdzinās sportotājus pēc grūtajām nodarbībām. Dzērieni ir veselībai nekaitīgi.

Uzņēmuma piedāvātie pakalpojumi ir :
¨      trenažieru zāles apmeklējums. Uzņēmums piedāvā veikt kvalitatīvu pakalpojumu klāstu. Uzņēmums piedāvā vienus no kvalitatīvākajiem Vācijā ražotajiem trenažieriem - Kettler, kas tiks iegādāti veikalā tepat Latvijā. Trenažieru tehniskais stāvoklis ir labs un veikals dod garantiju uz pusgadu. Trenažieru zāle ir domāta visa vecuma trenēties gribētājiem, protams, no sākuma un arī ievērojot katra individuālās prasības profesionāla trenera (Jāņa Vimbas) vadībā, lai apmeklētāji pareizi strādātu ar trenažieriem un nenodarītu sev traumas.

¨      aerobikas nodarbības. Aerobikas nodarbības notiks paralēli trenažieru nodarbībām. Nodarbības notiks ļoti labu treneru (Margaritas Zīles un Kristīnes Ločmeles) vadībā, šis pakalpojums tiek orientēts uz tādiem cilvēkiem, kuri ar aerobiku ir nodarbojušies tikai nedaudz vai vispār nemaz (aerobika iesācējiem), kā arī uz tādiem cilvēkiem, kuri ar aerobiku vai vispār ar sportu nodarbojas regulāri (aerobika ar paaugstinātu intensitāti). Aerobikas nodarbībās tiks izmantoti dažādi papildus līdzekļi, piemēram hanteles, smagumi kājām un rokām, bumbas.

¨      ritmikas pulciņš. Šis pakalpojums domāts bērniem līdz 12 gadu vecumam, bet vecums nevienu neierobežo, galvenais, lai bērniem ir velēšanās nākt uz šīm nodarbībām un darboties visiem kopā, nodarbības pasniegs Zane Splīte.


3. Tirgus analīze.

Šobrīd Latvijā un visā pasaulē arvien populārāka kļūst trenažieru zāļu un aerobikas nodarbību apmeklēšana. Līdz ar to arī pēdējā laikā tiek atvērtas arvien jaunas un jaunas zāles un sporta centri. Taču jo zāle ir augstākas kvalitātes un modernāka, jo vairāk maksā nodarbības tajā un sarūk to cilvēku skaits, kas var atļauties apmeklēt šos sporta centrus. Tā kā uzņēmums “Bigmuskulis” orientējas uz dažāda vecuma cilvēkiem, sākot no bērniem un beidzot ar padzīvojušiem cilvēkiem, tad cena ir ļoti būtisks faktors, jo it sevišķi jaunieši un vidēja līmeņa cilvēki, kuriem ģimenē ir vairāki bērni nevar atļauties un arī nevēlas tērēt lielas naudas summas tikai par trenažieru zāli vai aerobikas nodarbībām. Jauniešu kabatas nauda vidēji šobrīd ir ap 20Ls mēnesī, bet labas un kvalitatīvas trenažieru zāles vai aerobikas nodarbību apmeklēšana mēnesī izmaksā 10 – 15Ls (priekš Rīgas sporta klubiem tas, protams, ir lēti, jo tur mēnesī nodarbības izmaksātu no 20 – 30Ls, skatoties, kurā Rīgas rajonā atrodas klubs, jo tuvāk centram, jo dārgāk). Nevar, protams, izslēgt arī apstākli, ka daļai jauniešu šāda veida nodarbības apmaksā vecāki, taču šādu jauniešu īpatsvars kopējā skaitā nav īpaši liels. Tomēr labi izskatīties un būt sportiskā formā ir ļoti aktuāla problēma ir ne tikai jauniešu, bet arī pārējo vecuma cilvēku vidū. Tādēļ jauna trenažieru zāle un aerobikas nodarbības pašā Liepājas centrā ēkā kopā ar boulinga centru pie pilsētas kanāla, kur atrodas jahtu piestātne būtu ļoti vilinošs piedāvājums, jo ļaus izbaudīt dažādas aktivitātes.
Potenciālie trenažieru zāles apmeklētāji ir Liepājas patstāvīgie iedzīvotāji, bet lielākais īpatsvars tiek likts uz gados jauniem cilvēkiem, kā arī centīsimies pieaicināt un iekustināt jau padzīvojušus cilvēkus
Tā kā ir plānots ievietot reklāmas laikrakstos un izvietot tās dažādos pilsētas objektos, tad tiek prognozēts arī papildus apmeklētāju skaits, kuri dzīvo ārpus Liepājas. Pamatojoties uz to, ka trenažieru zāļu un aerobikas nodarbību apmeklēšana kļūst par vienu no populārākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem, potenciālais apmeklētāju skaits varētu būt diezgan liels. Mūsu plānotais maksimālais sporta centra apmeklētāju skaits vienā dienā ir aptuveni 60 cilvēki, bet tas ir tikai plānotais, iespējams, ka tas varētu tikt arī pārsniegts.

3.3. Galvenie tirgus konkurenti.

Līgumsabiedrības “Bigmuskulis” galvenie konkurenti ir trenažieru zāles, kas atrodas Liepājā. Kas attiecas uz trenažieru zālēm un sporta centriem tuvākajā apkārtnē, tad tāds vērā ņemams ir vienīgi Māra Šveiduka sporta klubs “Lāčplēsis”, citu nozīmīgu šāda veida iestāžu vairāk šajā rajonā nav.
Kas attiecas uz aerobikas un ritmikas nodarbībām, tad Liepājā ir vairākas vietas, kur notiek šādas nodarbības, taču neviena no tām nav īpaši nopietna iestāde, jo pamatā uzsvars tiek likts un trenažieru nodarbībām. Vienīgā nozīmīgā iestāde ir Māra Šveiduka sporta klubs “Lāčplēsis”, kurš savu popularitāti un vietu tirgū ir izcīnījis pateicoties savai personībai, sakarā ar sasniegumiem kultūrismā un vispār sportā.
Mūsu priekšrocība ir tā, ka mūsu cenu līmenis būs zemāks nekā citās trenažieru zālēs, bet piedāvātās iespējas būs augstākā līmenī kā citur. Tas būs iespējams tādēļ, ka līgumsabiedrība “Bigmuskulis” ļoti izdevīgā vietā un ideāls īres līgums ar boulinga centru, līdz ar to tai ir vairāki atvieglojumi tās darbībā. Tātad visu apkopojot, mūsu galvenās priekšrocības sekmīgai konkurences cīņai ir:
¨      ideāla atrašanās vieta
¨      zemais cenu līmenis
¨      augsts ērtību līmenis
¨      laipna un draudzīga attieksme no darbinieku puses (šis ir ļoti būtisks apstāklis, jo ir gadījumi, kad personāla attieksme pret klientiem nav sevišķi draudzīga)
¨      klientu piesaistīšana ar to, ka blakus atrodas boulinga centrs.



4. Mārketings.

4.1. Cik daudz pakalpojumu paredzēts  sniegt.

Sporta centrā “Bigmuskulis” būs iespējams apmeklēt aerobikas un ritmikas nodarbības, kā arī trenažieru zāli sešas dienas nedēļā, tas ir, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 900 rītā līdz 2100 vakarā. Tādā veidā cilvēkiem būs iespēja sporta centru apmeklēt arī pēcpusdienā un vakarpusē pēc skolas apmeklējuma vai darba.
Ir paredzēts no vairumtirdzniecības bāzes iepirkt atspirdzinošus dzērienus kā piemēram: dažādus minerālūdeņus, Fanta, Sprite, Coca Cola un sulas. Ar laiku tie varētu tikt papildināti ar augļiem, čipsiem un šokolādes tāfelītēm.

4.2. Pakalpojumu realizācijas kanāli.

Sporta centrs būs pieejams jebkuram cilvēkam sākot no sākumskolas vecuma bērniem līdz pat  studentiem un cilvēkiem ap 40, kā arī vecākiem, kuri tiks piesaistīti un ieintriģēti ar apkārtnē izliktiem reklāmas plakātiem.

4.3. Cenu politika.

Cenas sporta centrā ir paredzētas zemākas nekā pagaidām tās ir citos Liepājas sporta klubos.
Sporta centra “Bigmuskulis” apmeklētājiem būs iespēja iegādāties arī abonementus uz trenažieru zāli 10 reizēm (viena reize – 60 min.). Šāds abonements maksās 7.2Ls, savukārt viena nodarbība trenažieru zālē maksās 0.80Ls.
Liepājas sporta izlasēm būs iespējams apmeklēt centru ar 10 % atlaidi, kā arī atlaides līdz 8 % tiks piešķirtas boulinga centra darbiniekiem, Rietumu radio un pilsētas avīzes darbiniekiem pateicībā par sadarbību reklāmas jomā.
Samaksa par aerobikas nodarbībām un mazajiem bērniem par ritmiku būs atkarīga no vecuma grupas un cilvēku skaita grupā. Šobrīd par 60 min ilgu aerobikas nodarbību plānotā maksa ir 0.80Ls no cilvēka, bet par 45 min ilgu ritmikas nodarbību mazajiem plānotā maksa ir 0.60Ls no cilvēka.
Dzērienu pārdošana nav paredzēta kā viens no galvenajiem peļņas avotiem, bet gan tikai kā piepelnīšanās, tādēļ to cenas būs ļoti tuvas vairumtirdzniecības cenām. Dzērienu pārdošanas mērķis ir paaugstināt klientu labsajūtu un komfortu un radīt vēlmi apmeklēt sporta centru atkal.

4.4. Produkta realizācijas apjoma palielināšanas ceļi.

Sporta centru “Bigmuskulis” ir iespējams paplašināt palielinot trenažieru skaitu, tādā veidā radot iespēju vēl vairāk cilvēkiem vienlaicīgi nodarboties trenažieru zālē. Ar laiku dzērienu pārdošanas vietā varētu tikt izveidota neliela kafejnīciņa ar attiecīgo produktu pārdošanu. Šādas izmaiņas gan netiek plānotas ātrāk kā pēc vismaz gadu ilgas sporta centra darbības.

4.5. Reklāma.

Uzņēmuma darbības sākumā tiek plānota ļoti plaša reklāma sākot jau ar sludinājumiem pilsētas avīzē un Rietumu radio. Tā kā pilsētas avīzes un Rietumu radio darbiniekiem tiek piedāvātas šīs līgumsabiedrības atlaides sporta centrā, tad mēs ceram uz viņu atsaucību un pretimnākšanu un domājam, ka mūsu savstarpējā sadarbībā nekādu sarežģījumu un konfliktu nebūs.
Būs arī pašdarināti reklāmas plakāti pilsētā, pie ieejas durvīm sporta klubā.
Rietumu radio ētera konkursos tiek plānots pasniegt sporta centra “Bigmuskulis” balvas. Tās būs:
¨      3 aerobikas vai trenažieru zāles nodarbību bezmaksas apmeklējumi
¨      galvenā balva – T-krekliņš ar sporta centra simboliku
Potenciālajiem apmeklētājiem galvenā reklāma būs atklāšanas prezentācija, kurā būs iespējams izmēģināt trenažierus.


4.6. Cilvēku faktors.

Tā kā līgumsabiedrības “Bigmuskulis” dibinātāji ir seni draugi un pazīstami jau ilgu laiku, kuriem nekādas nesaskaņas nav bijušas, tad tādas netiek plānotas arī nākotnē. Visiem četriem dibinātājiem ir augstākā izglītība, kā arī labas un draudzīgas attiecības ar daudziem Liepājas iedzīvotājiem. 


5. Uzņēmuma funkcionēšana.

5.1. Izvietojums

            Līgumsabiedrība “Bigmuskulis“ atrodas Liepājā, Jūrmalas ielā 3 - ēkā, kura kādreiz tika izmantota kā noliktava – pilsētas kanāla malā. Ēka ir ideāla tāpēc, ka tur ir plašas telpas ar nesen veiktu kosmētisko remontu. Pie ēkas var ērti piebraukt ar personisko transporta līdzekli, jo ir liela autostāvvieta, kā arī garām iet sabiedriskie transporta līdzekļi un nav tālu no tramvaja. Šie visi iepriekš minētie apstākļi atvieglo dzērienu piegādi uzņēmumam, kā arī ieinteresēto personu nokļūšanu sporta centrā.

5.2. Telpas un iekārtas, ekspluatācija.

            Līgumsabiedrības aizņemtā telpa ir zāle, kuras platība ir 420m2.  Par zāles izmantošanu tiks maksāta īre Liepājas Boulinga centram saskaņā ar īres līgumu, kurš tiks noslēgts ar minēto centru.
Telpā esošais inventārs:
¨      Trenažieri: Kettler Cosmos

                                                  Kettler Trophy

                                                  Kettler Classic
                                                  Kettler Runner
                                                  Stienis cilāšanai (no firmas Kettler)
                                                  Trenažieris vēdera presei (arī no firmas Kettler)
¨      Saliekamā siena, kas atdalīs aerobikas un trenažieru zāli
¨      Inventārs aerobikas nodarbībām
¨      Mūzikas centrs
¨      Bufetes galdiņš
¨      Pie zāles atrodas arī izremontētas, ērtas ģērbtuves ar dušām, kā arī tualetes
¨      Nākotnē plānota arī nelielas saunas ierīkošana
Sporta centrs ir atvērts sešas dienas nedēļā no 9.00-21.00, izņemot svētdienas. Dienā notiek 2 ritmikas nodarbības, 1 aerobikas nodarbība - iesācēju grupai un 1 aerobikas nodarbība ar paaugstinātu intensitāti. Trenažieru nodarbības notiek visu dienu, un vienas nodarbības ilgums ir 1h. Trenažieru zālē vienlaicīgi var trenēties 6 cilvēki, bet aerobikas nodarbības paredzētas grupām, kas nepārsniedz 10 cilvēku skaitu.

5.3. Sagādes un realizācijas process.

Nepieciešamie dzērieni tiks pirkti bāzē, jo tur ir lētāk. Ar Zanes Splītes tēvu ir noruna, ka viņš dzērienus piegādās ar personīgo mašīnu. Kā atalgojumu par savu darbu viņš varēs noteiktu stundu skaitu par brīvu pavadīt trenažieru zālē.
Zāle ir labā stāvoklī, jo tā ir tikko izremontēta. Remonts tuvākā gada laikā nebūs nepieciešams.
Telpas kārtībā uzturēs paši strādājošie.


5.4. Darbaspēks.

Visus ar preču iegādi, pārdošanu un reklamēšanu saistītos darbus veic visi četri līdzīpašnieki un, uz izdevīgu noteikumu pamata, tiek piesaistītas arī citas personas, kas veiks sekojošus pienākumus:
¨      Kristīne Ločmele – iesācēju grupas aerobikas trenere
¨      Jānis Vimba – treneris un konsultants trenažieru zālē
¨      Viens no līdzīpašniekiem - Margarita Zīle – paaugstinātas intensitātes aerobikas treneris.
¨       Viena no līdzīpašniecēm – Zane Splīte – vadīs ritmikas nodarbības bērnu  grupai.

6.  Uzņēmuma vadība.

Šī biznesa plāna sadaļa parāda līgumsabiedrības “Bigmuskulis” vadošo personālu un to atbildību.
Līgumsabiedrībā “Bigmuskulis” atsevišķiem partneriem ir pilna atbildība. Katrs partneris uzņēmuma darbības sākumā ieguldīja vienādu sākuma kapitālu - 750 Ls.
Pēc partneru vienošanās panākumi sadalīti sekojoši :

Kaspars Silenieks - prezidents
Zane Splīte – mārketinga menedžere
Margarita Zīle – finansu menedžere

Elizabete Teilore - tehniskā direktore

Ikviens no dalībniekiem ir kompetents, kas ir ļoti svarīgi uzņēmumam.

Kaspars Silenieks:
Latvijas Lauksaimniecības universitātes, 3. kursa students. Kopš vidusskolas laikiem aktīvi nodarbojas ar sportu. Tāpēc tagad dzima tāda doma izveidot  pašam savu klubu.
Zane Splīte :
Latvijas Universitātes, Ekonomikas un vadības fakultātes otrā kursa maģistratūras neklātienes studente, kuras pamat intereses ir sports, pārvalda labi latviešu, krievu un angļu valodu, ir komunikabla, mērķtiecīga.



Elizabete Teilore :
.Beigusi Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju un ir ārstnieciskās vingrošanas skolotāja. Labi orientējas sporta pasaulē un piemīt augsta atbildības sajūta
Margarita Zīle :
Nīcas vidusskolas, 12. klases skolniece. Interesējas par ekonomiku un savas nākotnes studijas saista ar ekonomikas un vadības fakultāti ar specializāciju finanses un kredīts, pamat intereses- basketbols un bizness, ļoti komunikabla.



Pienākumi
    
         Prezidente                                              Mārketinga menedžere
           
           sagāde                                                            mārketings
              un                                                                       un
         realizācija                                                       ritmikas trenere


   Tehniskā direktore                                        Finansu menedžere
    
     trenažieru sagāde                                                     finanses
               un
    tehniskā uzraudzība





7. Risks un problēmas.

Jebkurai firmai, uzņēmumam, sākot savu darbību, pastāv risks neatgūt ieguldītos līdzekļus. Lai no tā izvairītos, darbam jābūt ienesīgam, peļņu nesošam un izdevīgam.
Pēc norunas visi līdzīpašnieki ieguldījuši uzņēmuma izveidē vienādu sākumkapitālu – 750 Ls. Zanei tas ir vecāku bezprocentu un ilgtermiņa aizdevums, bet pārējiem savi personiskie līdzekļi. Galvenais uzdevums ir atpelnīt ieguldīto kapitālu un gūt peļņu.
Ja finansiālā darbība sakritīs ar to, kāda tā ir plānota biznesa plāna 9. Nodaļā, tad var teikt, ka pastāv reāla iespēja atpelnīt pamatkapitālu – 3000 Ls. Protams, ne pirmajā gadā, jo ideāli būtu ja pirmajā gadā mūsu līgumsabiedrība izietu pa nullēm varbūt gūt pat nelielu peļņu. Peļņas mazināšanās risks pastāvēs gadījumā, ja sporta centru apmeklēs mazāk cilvēki kā bija plānots, tādēļ ir jāpiesaista arvien jauni klienti un jācenšas uzturēt viņos interesi par sporta centru.
Nesaskaņas darbinieku starpā un līdz ar to arī sekmīgas uzņēmuma darbības bremzēšana – tā ir problēma, kura var rasties jebkurā uzņēmumā, bet, tā kā sporta centra “Bigmuskulis” līdzīpašnieki ir seni draugi, kuri ir pazīstami jau ilgu laiku un kuru starpā valda labas attiecības, tad nav paredzams, ka turpmākajā laikā varētu rasties kādi konflikti. Tomēr, ja tā notiktu, vienmēr ir iespējams atrast kompromisa variantu.




8. Darbības plāns

Tā kā līgumsabiedrība “Bigmuskulis” savus pakalpojumus plāno sniegt visā uzņēmuma darbības laikā pēc vienādas sistēmas, kas atkārtojas katru nedēļu, tad tika izveidots darba plāns vienai nedēļai.




Darba plāns vienai nedēļai


Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena
Trenažieru zāle
900-2100
900-2100
900-2100
900-2100
900-2100
900-2100
___
Ritmika


1430-1515
1515-1600
1430-1515
1515-1600
1430-1515
1515-1600
1430-1515
1515-1600
1430-1515
1515-1600
1430-1515
1515-1600
___
Aerobika iesācējiem
1600-1700
1600-1700
1600-1700
1600-1700
1600-1700
1600-1700
___
Aerobika ar paaugstinātu intensitāti
1800-1900
1800-1900
1800-1900
1800-1900
1800-1900
1800-1900
___
Dzērienu pārdošana
900-2100
900-2100
900-2100
900-2100
900-2100
900-2100
___





9. Finansu informācija.

Tā kā līgumsabiedrības “Bigmuskulis” pamatkapitālu veido Zanes vecāku ilgtermiņa un bezprocentu aizdevums un pārējo līdzīpašnieku ieguldītie līdzekļi, un uzņēmumam nav nekādu kredītu, akciju, vērtspapīru, kā arī nav jāmaksā dividendes, tad finansiālo darbību iespējams attēlot vienkāršotā formā. Līgumsabiedrības darbības laikā netiek plānoti arī nekādi kapitālieguldījumi.

IZDEVUMI

Izdevuma mērķis
Summa, Ls (1. gadā)
1. Īre par zāli
2400
2. Lattelekom rēķins
150
3. Trenažieru iegāde
1818,96
4. Inventārs aerobikai
200
5. Bufetes galdiņš
50
6. Tehniskā apkope
50
7. Saliekamā siena
1000
8. Atspirdzinošo dzērienu iegāde
2016
9. Mūzikas centrs
180
10. Reklāma
1200
11. Algas
5760
KOPĀ
14824.96










IENĀKUMI

Ienākuma avots
Summa, Ls (1. gadā)
1. Par atspirdzinošo dzērienu pārdošanu
2520
2. Par trenažieru zāles nodarbībām
4608
3. Par ritmikas nodarbībām
2419
4. Par aerobikas nodarbībām (iesācējiem)
1844
5. Par aerobikas nodarbībām
    (ar  paaugstinātu intensitāti)
1844
6. Par abonementiem
1728
KOPĀ
14963


Izanalizējot pirmajā gadā plānotos izdevumus un ienākumus secinām, ka ienākumi tikai par Ls 138,04 pārsniedz izdevumus. Manuprāt, tas ir labi, jo pirmais darbības gads vienmēr ir saistīts ar lieliem izdevumiem un ne tik lieliem ienākumiem, lai atpelnītu sākuma kapitālu. Galvenais ir neapgrūtināt sevi ar liekiem parādiem, kas arī mums nedraud, jo netika ņemti nekādi kredīti un procentu aizdevumi. Domājot par nākotni, tad mums ir lielas iespējas katram atpelnīt savus ieguldītos līdzekļus – Ls 750, kā arī gūt pietiekoši lielu peļņu, lai tālāk varētu attīstīt un pilnveidot klubu.

















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru