Pārtikas ražotāju mājas lapu salīdzinājums

Jēkabpils Agrobiznesa koledža

grāmatvedība un finanses

 









Pārtikas ražotāju
mājas lapu salīdzinājums


Patstāvīgais darbs agrārajā ekonomikā

 

 



 









Autors:  

….

Kurss:
1.V2
Mācībspēks:
…..
 Vērtējums:
_____________










Jēkabpils, 2004.


SATURS
CIDO Pārtikas grupa............................................................................................................. 3
GUTTA................................................................................................................................... 7
SPILVA................................................................................................................................... 9
Izmantotā literatūra............................................................................................................... 11


CIDO Pārtikas grupa

“CIDO PĀRTIKAS GRUPA” kopš 1994.gada ir izveidojusi konkurētspējīgu uzņēmumu ar stabilu vietu savā nozarē. Uzņēmuma attīstību ir veicinājusi veiksmīga investīciju politika. Laika periodā no 1995.gada līdz 2000.gadam uzņēmums ražošanas attīstībā ir ieguldījis vairāk nekā 6 mlj. latu.

Ir izveidoti divi ražošanas centri. Galvenā – dzērienu ražotne – atrodas Rīgā un aizņem 14,7 tūkst. kvadrātmetru. Tajā nodarbināti aptuveni 250 darbinieki. Otra – konservētās produkcijas ražotne – atrodas Ogres rajona Ciemupē. Ir nodibināts arī meitas uzņēmums SIA “CIDO LOGISTIKA”, kas nodarbojas ar “CIDO PĀRTIKAS GRUPA” produkcijas izplatīšanu un realizāciju Latvijā.
SIA “CIDO PĀRTIKAS GRUPA” darbības vadmotīvs – būt vienotiem ar apkārtējo vidi un dabu. Mūsu uzdevums ir nodrošināt, lai mūsu ražotie produkti saglabātu cilvēka veselībai un harmoniskai attīstībai nepieciešamās vielas. Kvalitatīvs un ekoloģiski tīrs produkts ir divas prioritātes, kurām mūsu uzņēmums velta vislielāko uzmanību.

CIDO produkti
Mangali
“Mangaļi” ir dabīgs galda minerālūdens, ko iegūst no urbuma 265 m dziļumā. Tā ir dabiski izveidojusies minerālūdens krātuve, kas nodrošina visu vērtīgo minerālsāļu un minerālvielu klātbūtni šajā ūdenī.
Minerālūdens “Mangaļi” ir pieejams gāzēts un negāzēts, kā arī ar citronu aromātu. Lietošanas ērtumu nodrošina dažāda veida iepakojumi – gan stikla, gan plastmasas un dažādie tilpumi – sākot no 0.33l pudelēm līdz 1.5l. Īpaši jāizceļ negāzētais minerālūdens 0.5l pudelē ar speciālu sporta korķīti.

Dzeramais ūdens – ekoloģiski tīrs ūdens, iegūts no artēziskā urbuma 110m dziļumā. Tas ir mīkstināts ūdens, ar kuru varēsiet pagatavot sev tēju vai kafiju, kā arī lietot dažādu ēdienu pagatavošanā.
Ja izvēloties minerālūdeni Jums būtisks ir tā dabīgums, patīkama un atsvaidzinoša garša, tad izvēloties "Mangaļi" Jūs esat izdarījuši nekļūdīgu izvēli.
Cido
Sulas "Cido" - 100% garša!
Lai iegūtu 1 litru apelsīnu sulas, kas saturētu C vitamīna dienas devu, ir nepieciešams 2 kg apelsīnu. Jūsu, kā ikviena cilvēka veselībai un fiziskajai enerģijai, ir aktuāli dabiskie minerāli un vitamīni. Tos varat papildināt, savā ikdienas uzturā lietojot sulas, turklāt neierobežotā daudzumā. Piedāvājam Jums 19 dažādas sulas un nektārus.
Sulas "Cido" ir pildītas ērtos iepakojumos, izmantojot jaunākās tehnoloģijas iespējas, kas nodrošina maksimālu garšas un uzturvērtību saglabāšanu produktā. Īpašu ērtību nodrošina iepakojuma vāciņš, kas ļauj to daudzkārt atvērt, kā arī uzglabāt aizvērtā veidā. Bērniem sulas un nektārus "Cido" daudz ērtāk dzert, izmantojot mazās 0.2l paciņas ar salmiņu.
Oma
Sērijā “Oma” tiek piedāvāti konservēti dārzeņi – gurķi, paprika, tomāti un mārrutki; ievārījumi – aveņu, zemeņu un ķiršu, dažādi sīrupi, tomātu mērces, kečupi un salātu mērces, margarīns. Produktu grupas priekšrocība ir orientācija uz garšas daudzveidību un mūsu vecmāmiņu recepšu tradīciju izmantošanu. Sērija “Oma” regulāri tiek dažādota un papildināta ar jauniem produktiem.
Sērijas produkcija ir domāta visai ģimenei un tās pamatkoncepcija ir balstīta uz ģimenes vērtību un tradīciju pārmantošanu.
Mēs vēlamies dot iespēju nogaršot produkciju “Oma” arī ārpus mājas. Tāpēc piedāvājam produkciju arī lielajos tilpumos, kas paredzēti kafejnīcām un restorāniem
Fantastika
Atspirdzinošie dzērieni “Fantastika” ne vien veldzēs Jūs karstās vasaras dienās, bet ļaus arī izbaudīt jau pazīstamu un iecienītu saulainu tropu augļu garšu visa gada garumā.
“Tarhūns” savu popularitāti iemantojis jau pirms daudziem gadiem. Šis dzēriens savu nosaukumu un garšas īpatnības ir ieguvis no tālajos Kaukāza kalnos sastopamā auga – tarhūna.
"Toniks" – atspirdzinošs, slāpes veldzējošs dzēriens ar rūgtenu, tonizējošu garšu.
Kvass
Kvass, kā veldzējošs, atsvaidzinošs un spēcinošs dzēriens ir zināms jau no seniem laikiem.
“Senču kvass” ir pagatavots pēc labākajām seno laiku atspirdzinošo dzērienu receptēm, kas saglabā šī lieliskā dzēriena neatkārtojamās garšas īpašības. Tas neatstās vienaldzīgus ne bērnus, ne pieaugušos. Kvasa garša rada mājīguma un senču tradīciju noskaņu.
Kvass “Rīga 800” ir dāvana galvaspilsētas nozīmīgajā 800-gadu jubilejā Rīgai, rīdziniekiem un visiem Latvijas iedzīvotājiem.
Kvass “Visai ģimenei” – piedāvājam kvasu īpašā 5l “ģimenes” iepakojumā. Pietiks visiem ģimenes locekļiem – no mazākā līdz vislielākajam. Kvass šādā iepakojumā ir ideāls piknikiem.
Zoo
Bērna pasaules redzējums ir daudz krāsaināks un dzīvespriecīgāks. Jaunā dzērienu sērija “ZOO”, kuras sastāvā ir dabiskās sulas, dod Jums un Jūsu bērniem dzīvesprieku, krāsainību un nedaudz eksotikas.

Piecu veidu lieliski, garšīgi dzērieni ērtos 0.2l iepakojumos ar salmiņiem ir iecienīts dzēriens bērnu vidū. Bērnība ir īstais laiks, lai radinātu mūsu mazuļus lietot veselīgus un dabiskus, un enerģiski bagātus produktus.
Fruts
"Fruts" - negāzēts dabīgas sulas saturošs dzēriens, gatavots no sulas koncentrāta (tilpums - 1,5L un 0,5L plastmasas pudele ar īpašu "sporta" korķīti ). Dažāds un netipisks sortiments, garšu un aromātu daudzveidība - meža ogu, melone, plūme, citrons ar piparmētru, apelsīns-burkāns.
..Baudi veselīgus, garšīgus dzērienus un katru dienu sagaidi ar smaidu, jo katra diena ir diena, lai atpūstos un sapņotu, lai smietos un brīnītos, lai mīlētu, priecātos un justos laimīgs!
XL
"CIDO PĀRTIKAS GRUPA", pirmais no ražotājiem Baltijas valstīs, pircējiem piedāvā jaunās sulas "Cido XL" - apelsīnu, multiaugļu, tomātu un ābolu - jaunā TetraPak 1,5l iepakojumā. Īpaši izdevīgs un ekonomisks šis jaunums būs ģimenēm - iepakojuma un cenas dēļ. "Cido XL" vitamīniem bagātas sulas ir ilgāks baudījums katram sulu cienītājam.




GUTTA
Dibināta 1994. gadā, GUTTA ir Baltijā vadošā sulu, nektāru, gāzēto dzērienu un minerālūdens ražažošanas kompānija. Gutta's preču zīme ir labi pazīstama Baltijas valstīs un NVS.
Mūsu ražotne ir viena no vismodernākajām Centrālajā un Austrumu Eiropā.
Izplatītājiem un vairumtirgotājiem mēs piedāvājam peļņas iespējas, strādājot ar augstas kvalitātes produktiem, efektīvu ražotāju un spēcīgu biznesa partneri - GUTTU.
Guttai pieder vienā no vismodernākajām ražotnēm Centrālajā un Austrumu Eiropā – Rāmavas rūpnīca.
Tā ir pilnībā apgādāta ar kompānijas Tetra Pak 1998. gadā ražotajām iekārtām. Sulu un nektāru ražošanai ir uzstādītas divas TBA 8 sulas iepakošanas mašīnas, kuru jauda ir 6000 viena litra paku stundā katrai, kā arī pilns Tetra Laval sulas ražošanas iekārtu iekārtas.
Gāzēto dzērienu un minerālūdens ražošanai ir izveidota pildīšanas līnija 0.5 līdz 2.0 litru PET pudelēs .
Papildus izcilai ražotnei mūsu kompānija pastāvīgi strādā, lai attīstītu un uzturētu teicamas kvalitātes produktus. Ieviestie HACCP (DS 3207 - 1997) un ISO 9001 standarti un sertifikācija pasvītro mūsu uzticību augstākajiem kvalitātes standartiem.

GUTTA PRODUKTI

GUTTA SULAS ir plaši pazīstamas kā svarīga veselīga dzīvesveida sastāvdaļa. Gutta ir ieguvusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilu produktu kvalitāti un garšu. Mūsu ražošanas process ir izveidots tā, lai, saglabājot, piemēram, Brazīlijas apelsīnu, Spānijas tomātu un Portugāles ābolu svaigumu un aromātu, Jūs izbaudītu augļu dabisko garšu.

GUTTA NEKTĀRI satur 25% - 30% sulas. Pateicoties vieglam aromātam, patīkamai garšai un pievienotajiem vitamīniem, nektāri ir veselīgs produkts, kas īpaši ieteicams bērniem.
GUTTA JAUNIE SULAS DZĒRIENI, bagātināti ar žeņšeņa un zeltsaknes ekstraktiem, ir 100% dabiski tonizējoši dzērieni, kas remdē slāpes un dod papildus spēku un enerģiju.
Gutta Max produktu līnija piedāvā sulas 2 l iepakojumā. Gutta Max 2 l produkti - tas ir ietaupījums, par prieku ģimenēm, kurās lieto daudz sulas. Piedāvājam Jums 6 veidu dažādus produktus.
GUTTA PREMIUM SULAS ir augstākās kvalitātes 100% ogu sulas, kas sastāv no Latvijā labi pazīstamu ogu - ķiršu, aveņu, zemeņu un brūkleņu - neparastām kombinācijām, piešķirot sulai īstu ogu sulas garšu un aromātu. Patiecoties augļu daļiņām, Apelsīnu un Greipfrūtu PREMIUM saglabā svaigi spiestas augļu sulas garšu.
GUTTA JAUNIE PREMIUM NEKTĀRI ir savā ziņā unikāli produkti ar augstu sulas saturu. Produkti ir izveidoti, balstoties uz detalizētiem pētījumiem un izmantojot speciāli atlasītas izejvielas, kā rezultātā PREMIUM NEKTĀRIEM piemīt lielisks aromāts un izsmalcināta garša. Nektāra nosaukums pasvītro produkta saturu, akcentējot tās zemes augli, no kura ražots augstvērtīgais PREMIUM NEKTĀRS.
SAMBA līnijas produkcijai, saglabājot katra augļa specifisko aromātu, ir maiga augļa garša un samazināts kaloriju daudzums.

Visu veidu ūdens, ko ražo Gutta, tiek iegūts no ekoloģiski tīra slāņa 128m dziļumā Rīgas rajonā Rāmavā. Dolomīta slāņi, starp kuriem atrodas ūdens krājumi, ģeoloģiski aizsargā ūdeni no jebkādas ārējās ietekmes. Kristāltīru ūdens kvalitāti nodrošina moderna apgrieztās osmozes ūdens attīrīšanas iekārta ar sekojošām funkcijām: automātiska ūdens kvalitātes kontrole, mehāniskā filtrācija, ūdens atdzelžošanas filtri un ūdens papildus demineralizācija līdz cilvēka organismam optimāli nepieciešamam līmenim. Ārējās ietekmes neskartam pazemes ūdens piemīt lieliska dabiska dzeramā ūdens kvalitāte.


SPILVA

Augļu-dārzeņu pārstrādes uzņēmums Spilva savu darbību uzsāka 1992.gadā. Šobrīd uzņēmums ir vadošais ēdienu piedevu ražotājs Latvijā un modernākais plašākā Austrumeiropas reģionā. Uzņēmumā ir ieviestas kvalitātes sistēmas pēc ISO 9001 starptautiskā standarta prasībām. No kopējā saražotā produktu apjoma 13% tiek realizēti eksporta tirgos. Eksporta valstis ir Lietuva, Igaunija, Krievija, Austrālija, Vācija un ASV. Norit darbs pie būtiskas eksporta tirgus paplašināšanas.

Patlaban uzņēmumā ražo ap 100 dažādu ēdiena piedevu. Pamatā produkcija iedalāma sešās grupās:
- tomātu mērces un kečupi (ap 55% Latvijas tirgus);
- majonēze (ap 25% Latvijas tirgus);
- dressingi (ap 70% Latvijas tirgus);
- mārrutki un sinepes;
- deserti un cita veida saldās ēdiena piedevas;
- konservēti dārzeņi.
Garšo kā mājās gatavots
Uzņēmumā jau no tā pirmsākumiem noteikti augsti kvalitātes kritēriji gan izejvielām, gan gatavajai produkcijai. Apliecinot šo uzņēmuma izvēlēto darbības politiku, uzņēmuma vadība allaž uzsver, ka ikkatrs produkts tiek izstrādāts un ražots tā, lai garšotu kā mājās gatavots. Spilvas produkti tiek ražoti tikai no augstvērtīgām izejvielām. Precīza informācija par izejvielu kvalitātes prasībām atrunāta specifikācijās. Tādejādi izejvielu audzētāji un piegādātāji saņem pilnu informācijas paketi gan par šķirņu izvēli konkrētajās kultūrās, gan par novākšanas laiku. Izejvielas, kas Spilvai pieejamas Latvijā nepieciešamajā kvalitātē, tiek iepirkas no vietējiem ražotājiem. Savukārt izejvielas, kuras Latvijā netiek kultivētas vai standartiem atbilstošs piegādātais apjoms ir nepietiekams, vai arī piedāvājums ir neliels un neatbilst specifikācijām, tiek iepirktas izejvielu izcelsmes zemēs.


IZMANTOTĀ LITERATŪRA

1.      CIDO Pārtikas grupa // www.cido.lv
2.      A/S „GUTTA” // www.gutta.lv

3.      Spilva // www.spilva.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru